‘Net als AirPods zal ook de HomePod slecht verkrijgbaar zijn’

Erwin Vogelaar
14 augustus 2017, 20:27
2 min leestijd
‘Net als AirPods zal ook de HomePod slecht verkrijgbaar zijn’

Na de lancering HomePod is het nieuwe apparaat van Apple waarschijnlijk slecht verkrijgbaar, vergelijkbaar met de AirPods. Pas later in 2018 komen er meer stuks in de winkels te liggen.

Slechte verkrijgbaarheid na HomePod launch

Het lijkt erop dat Apples HomePod dezelfde route opgaat als de AirPods. De nieuwe Siri-speaker van Apple is waarschijnlijk na de launch aan het eind van dit jaar slecht verkrijgbaar. David Ho, president van Inventec Appliances, hint hierna in een persconferentie. Inventic Appliances is waarschijnlijk net als de AirPods verantwoordelijk voor de HomePod.

homepod launch

Ho spreekt niet direct over de HomePod in zijn persconferentie. Hij praat echter wel over een ‘smart home device’ dat dit jaar nog in beperkte mate uitkomt. Het is erg waarschijnlijk dat hier Apples slimme speaker mee wordt bedoeld. Arthur Liao, analist van Fubon Securities, denkt dat Inventec Appliances maar 500.000 stuks kan produceren. In 2018 moet het beter gaan, want dan gaat ook Foxconn het apparaat in elkaar zetten.

Dit verhaal lijkt erg op de AirPods, die ook door Inventec Appliances worden geproduceerd. De levertijd van deze fijne oordopjes valt nog steeds tegen. Sinds november 2016 zijn de oordopjes officieel verkrijgbaar. Op het moment van schrijven staat de levertijd echter nog op vier weken.

Dit kun je verwachten van de HomePod

De HomePod is Apples antwoord op onder andere de Amazon Alexa en Google Home. Het is een slimme speaker waarin Siri centraal staat. Dit apparaat heeft geen scherm, dus alles draait om praten met de assistent. Naast Siri is de speaker ook bedoeld om muziek mee te luisteren. Via door Apple ontwikkelde technologie moet de kleine speaker goede geluidskwaliteit bieden. Zo worden echo’s uit de omgeving gefilterd om de audio te optimaliseren.

Het apparaat moet in de Verenigde Staten 350 dollar kosten en komt daar in december uit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's