De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Google Home: Dit heb je als iPhone-gebruiker aan Googles slimme speaker

Lars Paijmans
1 december 2016, 17:40
3 min leestijd
Google Home: Dit heb je als iPhone-gebruiker aan Googles slimme speaker

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een slimme speaker voor in huis, maar heb je geen zin om op Apples slimme Siri-speaker te wachten? Dan is de Google Home een prima alternatief. Wij hebben een exemplaar op de redactie staan, maar wat kun je als iPhone-gebruiker nu precies met deze slimme speaker?

Lees verder na de advertentie.

Google Home bestellen

De Google Home is officieel nog niet in Nederland beschikbaar. Vooralsnog is de enige optie om een exemplaar uit de Verenigde Staten over te laten komen. Dit kun je doen als je familie of vrienden hebt die daar wonen, of met een doorstuurdienst als Borderlinx en Big Apple Buddy. Door een beroep te doen op deze dienst zul je alleen wel een paar tientjes bij de prijs op moeten tellen. Een andere optie is via Ebay een exemplaar op de kop tikken. Door de verzenddiensten en invoerkosten komt de prijs van een Google Home al snel op zo’n 200 euro te liggen. Houd ook rekening met de Amerikaanse stroomadapter die aan de Google Home hangt. Daar zul je een stekker-adapter voor aan moeten schaffen, bijvoorbeeld bij Mediamarkt.

Google Home iPhone

Google Home met iPhone instellen

Dat de Google Home nog niet in Nederland verkrijgbaar is, brengt een aantal beperkingen met zich mee. Belangrijk om te weten, want zo kun je voorlopig nog geen Nederlands tegen het apparaatje praten. Dit betekent niet alleen dat de Google Home tot die tijd aanspraak doet op je Engelse talenknobbel, maar je ook je iPhone op de Engelse taal moet zetten.

Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Taal en Regio te gaan. Kies hier Engels en je iPhone zal opnieuw worden opgestart. Vervolgens kun je de Google Home-app uit de App Store downloaden. Heb je dit gedaan, dan heb je alles om de Google Home in te stellen. Via de Google Home-app (voorheen Google Cast) word je stap voor stap door het installatieproces geleid. Zo geef je de speaker een naam, koppel je hem aan je Google-account en het WiFi-netwerk. Vergeet ook niet om de Home direct aan diensten als Spotify of Google Play Music te koppelen, zodat de speaker straks met het juiste stemcommando muziek kan afspelen.

Google Home

Google LLC

Gratis via App Store

Aan de slag als Google Home iPhone-gebruiker

Als de Google Home eenmaal is ingesteld, kun je er mee aan de slag. Door ‘Ok Google’ te roepen activeer je de assistent, waarna je haar van alles kunt vragen. Hieronder hebben we verschillende spraakopdrachten voor je op een rijtje gezet. Vraag bijvoorbeeld naar de weersverwachting, start je favoriete Spotify-afspeellijst of laat de Home een verjaardagsliedje zingen.

Google Home iPhone

“Ok Google:”

  • What sound does a cat make?
  • Sing me a birthday song
  • What is the weather forecast for the rest of the week?
  • Play some Radiohead
  • What can you do?
  • Goodmorning
  • I’m feeling lucky
  • What is the nearest pizza nearby?

Omdat de Google Home vooral haar informatie haalt uit je Google Account, kun je de speaker prima gebruiken als je geen Android-smartphone maar een iPhone hebt. Google heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Google Home officieel in Nederland beschikbaar komt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen