Komende iOS 11.2-update repareert Rekenmachine-app

Erwin Vogelaar
30 oktober 2017, 20:26
2 min leestijd
Komende iOS 11.2-update repareert Rekenmachine-app

In de komende iOS 11.2-update wordt de Rekenmachine-app gerepareerd. Apple heeft de eerste bètaversie van deze update uitgestuurd naar ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2 Rekenmachine-app

In iOS 11 heeft de Rekenmachine-app kuren. Tik je namelijk te snel op de toetsen, dan komen je berekeningen er verkeerd uit. In een komende update verhelpt Apple dit probleem. De eerste bèta van iOS 11.2 is beschikbaar voor ontwikkelaars en in deze versie werkt de Rekenmachine-app weer naar behoren.

Specifiek wordt de bug veroorzaakt door nieuwe animaties in de Rekenmachine-app, geïntroduceerd met iOS 11. Druk je op een knop, dan licht deze kortstondig op. Dit ziet er net iets mooier uit dan normaal, maar het zorgt er ook voor dat andere toetsen tijdelijk worden geblokkeerd. Je kunt dit zelf testen door snel achter elkaar ‘1+2+3’ in te tikken. Daar hoort natuurlijk ‘6’ uit te komen, maar soms krijg je ook een heel ander getal, zoals ’23’.

Hoewel je natuurlijk een andere rekenmachine uit de App Store kan plukken, is het een slordige fout. De rekenmachine op je smartphone hoort gewoon te werken. In de eerste iOS 11.2-bèta heeft Apple de animaties weer verwijderd, zodat je weer razendsnel sommetjes kunt invoeren.

Eerst nog iOS 11.1

De update kan nog wel even op zich laten wachten. Eerst komt iOS 11.1 namelijk nog uit. Deze update wordt waarschijnlijk nog deze week uitgebracht en bevat onder andere honderden nieuwe emoji. Ook brengt deze update de mogelijkheid terug om via 3D Touch tussen apps te schakelen. Deze functie was met de update naar iOS 11 plots verdwenen en daar kwam de nodige kritiek op.

Wanneer iOS 11.2 vervolgens verschijnt, is nog niet duidelijk. Naast de gerepareerde Rekenmachine-app, is in iOS 11.2 onder andere ook nieuw dat de wallpapers voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X (zie hierboven) beschikbaar komen voor oudere toestellen. Met deze kleurrijke afbeeldingen geef je jouw toestel een opfrisbeurt als je geen nieuwe iPhone aanschaft dit jaar.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: MacRumors
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen