De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Dr. Mario World is Nintendo’s volgende iPhone-game, Mario Kart uitgesteld

Lars Paijmans
1 februari 2019, 10:03
2 min leestijd
Dr. Mario World is Nintendo’s volgende iPhone-game, Mario Kart uitgesteld

Deze zomer belooft een mooie te worden voor fans van Nintendo-games. Niet alleen Mario Kart racet naar je iPhone, maar ook de gloednieuwe Dr. Mario World iPhone-game die zojuist is onthuld.

Dr. Mario World iPhone onthuld

Na Super Mario Run, Fire Emblem: Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp is het lang stil geweest rondom Nintendo’s smartphonegames. Vandaag doorbreekt de wereldberoemde spellenmaker de stilte met de onthulling van de nieuwe Dr. Mario World iPhone-game.

Dr. Mario World iPhone

Liefhebbers van Dr. Mario weten dat de besnorde loodgieter in deze spelserie niet door levels springt en rent, maar puzzels oplost door gekleurde pilletjes te draaien. Zodra twee pillen met dezelfde kleuren elkaar raken, verdwijnen ze uit beeld en gaat je score omhoog.

Dr. Mario World verschijnt wereldwijd deze zomer voor iOS en Android als gratis app, met optionele in-app aankopen. Het spel is in samenwerking met LINE gemaakt, een ontwikkelaar uit Tokio die al meer mobiele games op zijn naam heeft staan.

Mario Kart Tour uitgesteld naar zomer 2019

Op dezelfde dag dat Dr. Mario World werd onthuld, maakte Nintendo ook bekend dat Mario Kart Tour op de iPhone nog iets langer op zich laat wachten. Oorspronkelijk zou Mario Kart Tour voor maart in de App Store staan, maar dat gaat niet lukken. In plaats daarvan zal ook Mario Kart in de loop van de zomer verschijnen. Nintendo zegt de extra tijd nodig te hebben om de kwaliteit ervan te verbeteren.

De eerste game die Nintendo naar de iPhone bracht was Super Mario Run, maar al snel bleek dat tien euro vragen voor een mobiele game voor veel mensen teveel gevraagd was. Daarom zijn alle iOS-games van Nintendo sindsdien gratis, met in-app aankopen om taken sneller te laten verlopen of bepaalde extra’s vrij te spelen.

Lees ook: De 5 beste iOS-games van januari: King Crusher, Angry Birds en meer

Bron: Nintendo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu