De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Mario Kart Tour is Nintendo’s volgende iPhone-game

Lars Paijmans
1 februari 2018, 8:36
2 min leestijd
Mario Kart Tour is Nintendo’s volgende iPhone-game

Na Mario, Fire Emblem en Animal Crossing zet Nintendo zijn iPhone-aanbod in de volgende versnelling: Mario Kart racet dit (fiscale) jaar nog naar de iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

Mario Kart Tour komt naar de iPhone

Via Twitter maakt Nintendo bekend dat Mario Kart het volgende spel is dat van de spelcomputer naar de smartphone en tablet wordt overgezet. De game gaat Mario Kart Tour heten en moet in het fiscale jaar 2018 verschijnen. Dat betekent dat het spel uiterlijk in maart 2019 in de App Store staat.

De Mario Kart-serie is al jaren een van de populairste en meest succesvolle Nintendo-gameseries. In het spel kruipen bekende Mario-personages achter het stuur, om elkaar vervolgens met bananen en schildpadschilden te bestoken tot ze de finish bereiken.

Mario Kart Tour

Het ligt dan ook voor de hand dat Mario Kart Tour een modus krijgt om met andere spelers samen te spelen, al zou dit de eerste keer zijn dat Nintendo deze directe soort van multiplayer naar iOS brengt. Voorgaande games als Animal Crossing en Super Mario Run hadden ook mogelijkheden om met anderen te spelen, maar liet spelers het nooit live direct tegen elkaar opnemen.

Nintendo’s vijfde iPhone-game

Mario Kart Tour is de vijfde Nintendo-game die naar smartphones komt. Na Miitomo en Super Mario Run volgden Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp. Volgens eerdere geruchten zou de spellenmaker ook aan een mobiele versie van de populaire The Legend of Zelda-reeks werken. Hier is echter niks concreets over bekend.

Zodra we meer weten over Mario Kart Tour lees je het uiteraard op iPhoned. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. En lees ondertussen onze lijst met wensen voor andere Nintendo-games die naar iOS kunnen komen:

Lees ook: Deze 6 Nintendo-games willen we ook op de iPhone spelen

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu