De 5 beste iOS-games van januari: King Crusher, Angry Birds en meer

Erwin Vogelaar
30 januari 2019, 19:27
3 min leestijd
De 5 beste iOS-games van januari: King Crusher, Angry Birds en meer

We duiken in het enorme aanbod van nieuwe games in de App Store en plukken de pareltjes eruit. Dit zijn de beste iOS-games van januari 2019.

Lees verder na de advertentie.

Beste iOS-games van januari 2019

Vorige maand hebben we de beste twintig games van 2018 gekozen. Nu start een nieuw jaar met een nieuwe stapel games om van te genieten. We starten in januari met onder meer een ander soort Angry Birds-game. Daarnaast slingeren, vliegen, schuilen en vechten we er op los. Wat ga jij spelen?

1. King Crusher

De makers van het uitstekende Drag’n’Boom zijn terug met een toffe roguelike. In King Crusher is het je doel om koningen te verslaan, en daarvoor trek je met een party de wereld in. Het belangrijkste in de game zijn de gevechten, en die zijn bijzonder leuk.

Je drie personages, bijvoorbeeld een krijger, tovenaar en boogschutter, staan in een veld van drie bij drie. De vijand staat erboven en valt je op verschillende manieren aan. Je doel is om die aanvallen te ontwijken door snel met je team te schuiven, en ondertussen natuurlijk een stapel schade te doen.

King Crusher - Roguelike Game

Ankama

Gratis via App Store

2. Angry Birds Dream Blast

De bekende boze vogeltjes zijn terug in een nieuwe soort game. Hoewel je nog steeds puzzels moet oplossen met ontploffende vogels, hoef je ze deze keer niet te werpen. Het idee is dat je balletjes van dezelfde kleur laat verdwijnen door erop te tikken, waarna er een vogeltje verschijnt. Laat je die vogel ontploffen, of wacht je totdat je meerdere vogels kunt combineren voor een extra grote explosie?

Angry Birds Dream Blast

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store

3. Hang Line: Mountain Climber

Hang Line: Mountain Climber is een heerlijke slingergame. In de game ben je iemand die er in de bergen op uitgestuurd wordt om mensen te redden, maar deze plekken zijn alleen te bereiken door er heen te slingeren. Pas echter op, want je slingerhaak blijft niet lang steken. Het ijs valt uit elkaar en stenen komen naar beneden vallen. Daarom moet je constant in beweging blijven.

Hang Line: Mountain Climber

Yodo1 Games

Gratis via App Store

4. Fly THIS!

Ken je Flight Control nog? In deze oude, toffe iOS-game was het je doel was om allerlei vliegtuigen en helikopters in goede banen te leiden door lijnen op het scherm te tekenen. Fly THIS! geeft een eigen draai hieraan. Je doel is deze keer om passagiers naar hun doel te brengen, zonder dat je tegen een andere vliegtuig aanbotst.

Daarnaast moet je rekening houden met de omgeving. Fly THIS! is wat rustiger dan het chaotische bronmateriaal en daardoor fijn om even tussendoor te doen. Iets meer uitdaging was echter welkom geweest.

Fly THIS!

Northplay

Gratis via App Store

5. Alien: Blackout

De opvolger voor pc- en console-game Alien: Isolation komt exclusief voor smartphones uit. In deze Alien: Blackout is het niet je doel om zelf de alien te ontwijken, maar anderen daarmee te helpen. De makers van de game halen duidelijk een hoop inspiratie uit Friday Night at Freddy’s.

Via de camera’s kijk je door het ruimteschip en stuur je energie naar deuren en vertel je waar mensen heen kunnen gaan. Zoek je een spannende game, dan ben je bij Alien: Blackout aan het goede adres.

Alien: Blackout

505 Go Inc.

€ 0,99 via App Store

Meer games

Is dit nog niet genoeg? We duiken elke maand in de App Store om weer vijf nieuwe games uit te zoeken. Check ook onze lijst met de beste iOS-games van december. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volgende maand vijf nieuwe games in je mailbox te ontvangen. Of download onze app via de knop hieronder.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu