De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple wil filmrechten James Bond-franchise kopen’

Lars Paijmans
6 september 2017, 16:30
2 min leestijd
‘Apple wil filmrechten James Bond-franchise kopen’

Apple zou samen met Amazon in de race zijn om de James Bond-franchise over te kopen. Is dit Apples plan om zijn videodienst en Netflix-concurrent een vliegende start te geven?

Lees verder na de advertentie.

Gaat Apple James Bond overkopen?

The Hollywood Reporter schrijft vandaag dat de race voor de James Bond-filmserie begonnen is. Na de film Spectre in 2015 is de deal met Sony verlopen, dus mag er een nieuw bedrijf aanschuiven om de distributierechten op zich te nemen. Naast bekende namen als Fox en Universal, duiken er ook twee opvallende bedrijven op in de lijst met kanshebbers: Amazon en Apple.

Apple James Bond

Volgens bronnen zou Apple een soortgelijk bedrag overhebben als grote filmstudio’s en uitgevers, waardoor het een serieuze concurrent is geworden. Warner Bros zou Apple inmiddels zo serieus nemen dat het druk uitoefent om zo snel mogelijk de serie weg te kapen.

Apple zou ex-Sony topmannen Zack van Amburg en Jamie Erlicht inzetten om de onderhandelingen rond te krijgen. De twee werken sinds dit jaar voor Apple en zouden zich hardmaken om een videodienst van de grond te krijgen. Volgens een insider is de volledige James Bond-franchise zo’n 2 tot 5 miljard dollar waard, al is het niet bekend hoeveel Apple al geboden heeft.

TV-dienst duikt steeds vaker op

Of Apple nu wel of niet met James Bond onder de arm het gebouw verlaat; het laat wederom zien hoe serieus het bedrijf uit Cupertino bezig is om aan eigen videocontent te werken. De afgelopen weken en maanden duiken steeds meer van dit soort geruchten op, wat doet vermoeden dat de plannen steeds concreter worden. Krijgen we aanstaande dinsdag tijdens het iPhone 8-event de eerste concrete informatie? Omdat Apple die avond een 4K Apple TV zou onthullen, zou het er in ieder geval een mooi moment voor zijn. Vorige maand werd duidelijk dat Apple 1 miljard dollar investeerde in een eigen tv-dienst die rechtstreeks moet gaan concurreren met HBO en Netflix.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu