De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met deze industrie-experts wil Apple de tv-wereld veroveren

Lars Paijmans
16 augustus 2017, 9:25
1 min leestijd
Met deze industrie-experts wil Apple de tv-wereld veroveren

Langzaam maar zeker krijgt Apples videoteam vorm. Met de komst van oud president en general manager Matt Cherniss heeft het bedrijf uit Cupertino er een nieuwe grote naam bij.

Lees verder na de advertentie.

Matt Cherniss aan de slag bij Apple

Terwijl wij vooral uitkijken naar de volgende iPhone, bouwt Apple al maanden stilletjes aan een indrukwekkende groep tv-experts. Zij moeten een nieuwe divisie vormen, die originele tv-shows gaan maken en binnenhalen.

Variety schrijft dat Matt Cherniss de overstap naar Apple maakt. Hij staat bekend als topman van WGN America en Tribune Studios, waar hij een aantal populaire en goed beoordeelde tv-series maakte als Salem, Outsiders en Manhatten.

Matt Cherniss

Cherniss verliet het bedrijf omdat de focus op originele content verloren zou zijn gegaan. Opvallend, want dit laat zien dat hij deze ambitie bij Apple blijkbaar wel weer op kan pakken. Om bij het bedrijf in Cupertino aan de slag te gaan, wees hij een aanbod van AMC en Sony af.

Zo ziet Apples tv-divisie eruit

Met de komst van Cherniss krijgt Apples tv-team vorm. Het project wordt geleid door Jamie Ehrlicht en Zack van Amburg; twee ex-Sony topmannen die onder meer aan Breaking Bad, The Crown en Better Call Saul werkten. Eddy Cue, Apples senior vicepresident van software en diensten, staat aan het roer van de divisie.

Dit doet wederom vermoeden dat Apples tv-plannen verder gaan dan waar het nu is. Carpool Karaoke en Planet of the Apps zijn leuke series om mee te beginnen, maar met een team waar dergelijke zwaargewichten in zitten, zou je denken dat er in de toekomst meer in het verschiet ligt. Vorige week nog maakten Disney en Facebook bekend dat ze ook hun eigen videodiensten zouden oprichten.

Lees ook: Facebook en Disney komen met videodiensten, maar waar blijft Apple?

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu