‘Apple blaast video-ambities nieuw leven in met 4K Apple TV’

Lars Paijmans
25 augustus 2017, 13:07
1 min leestijd
‘Apple blaast video-ambities nieuw leven in met 4K Apple TV’

De 4K Apple TV die Apple volgende maand lanceert, wordt meer dan een kleine upgrade voor het zwarte kastje. Apple zou er het startsein mee willen geven voor zijn videoplannen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple TV 4K verschijnt in september

Hoewel het event van Apple niet zo ver meer van ons verwijderd is, deelt Bloomberg vandaag toch nog een interessant artikel. Ingewijden vertellen hoe de 4K Apple TV vooral een nieuw start moet vormen voor Apples tv-ambities.

De Apple TV is de afgelopen tijd steeds verder achter gaan lopen op concurrenten als Google, Roku en Amazon, en met een upgrade naar 4K-kwaliteit wordt deze achterstand waarschijnlijk niet direct ingehaald.

Nieuwe Apple TV 4k

De nieuwe Apple TV moet (uiteraard) op een 4K-tv worden aangesloten om de verbeterde kwaliteit goed te zien. Daarnaast ondersteunt hij ook video’s die ‘high dynamic range’ (hdr). Hdr gebruikt extra nauwkeurige kleuren en heldere afbeeldingen.

Om de nieuwe Apple TV goed te lanceren, zijn grote videobedrijven al op de hoogte gebracht van de nieuwe mogelijkheden. Zo is het aannemelijk dat Netflix zijn films en series ook voor tvOS in 4K gaat aanbieden, aangezien het bedrijf dit ook al doet voor andere diensten doet.

De tv-plannen van Apple

Het afgelopen jaar heeft Apple verschillende topmannen van Sony, Amazon en andere bedrijven aangenomen. Zij moeten de ‘woonkamer ervaring’ van Apple nieuw leven inblazen. Hier horen eigen tv-series en films van Apple bij, waar het bedrijf eerder deze maand een miljard dollar in zou investeren. We zijn dan ook vooral benieuwd hoe het bedrijf de nieuwe 4K Apple TV onthult. Krijgen we volgende maand eindelijk meer te horen over Apples ambitieuze tv-plannen, of moeten we daar tot een volgende keynote op wachten?

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu