Tim Cook: ‘augmented reality en AI vormen de kern van Apples toekomst’

Lars Paijmans
15 augustus 2016, 10:20
2 min leestijd

Tim Cook zit op de praatstoel. In een nieuw interview blikt hij terug op zijn vijf jaar als ceo van Apple, en kijkt ook vooruit naar AR en de toekomst van het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Augmented reality Apple in ontwikkeling

The Washington Post publiceert vandaag een lang gesprek met Tim Cook, nu hij vijf jaar aan het hoofd staat van Apple. In het begin was dat best wennen. “Je wordt geprezen en bekritiseerd, wat in beide gevallen twee extreme kanten op kan gaan”, aldus Cook. “Mijn huid is sinds augustus 2011 een stuk dikker geworden.” Hiermee doelt hij ook op de negatieve berichten rondom de teruglopende iPhone-verkoopcijfers.

De meest interessante opmerking uit het interview heeft betrekking op de toekomst van augmented reality. We weten al langer dat Apple geïnteresseerd is in deze techniek, maar in dit interview bevestigt Cook dat er een team achter de schermen druk bezig is om deze techniek te ontwikkelen en onderzoeken. “Augmented reality is enorm interessant en een ‘kern’-technologie. Dus ja, het is iets wat we achter de schermen druk mee bezig zijn”, zo zegt hij lachend.

Lees ook: Zo is Apple onder leiding van Tim Cook door de jaren heen veranderd

Apple is zich breder gaan oriënteren

Als één van de belangrijkste vernieuwingen in zijn periode noemt Cook de bredere interesses die Apple inmiddels heeft. Zo is er meer aandacht voor gezondheid en mode gekomen met de Apple Watch, en spreekt de iPhone een bredere doelgroep aan door de introductie van de Plus-modellen met groter scherm.

Veel van zijn uitspraken komen voor een groot deel overeen met een ander interview dat Cook vorige week gegeven heeft, al gaat hij nu dieper in op het belang van kunstmatige intelligentie (AI). “AI zal de smartphone nog belangrijker gaan maken. Je verlaat nu al niet meer het huis zonder je telefoon, maar in de toekomst ben je er ook echt continu mee verbonden”, zo voorspelt Cook.

Door Siri met iOS 10 open te stellen voor ontwikkelaars, zullen de mogelijkheden van de spraakassistent enorm toenemen. “Ontwikkelaars zijn al met allerlei apps bezig die Siri-ondersteunen”, aldus Tim Cook. Verderop in het interview bespreekt Cook zijn relatie met Jobs, en de fouten die hij door de jaren heen gemaakt heeft. Interessant leesvoer dus, dat je via onderstaande link kunt lezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen