De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple haalt augmented reality-bedrijf Metaio aan boord

Rutger Otto
29 mei 2015, 9:12
2 min leestijd
Apple haalt augmented reality-bedrijf Metaio aan boord

De geruchten dat Apple bezig is met een eigen oplossing voor augmented- of virtual reality laaien weer op, nu Metaio is overgenomen.

Lees verder na de advertentie.

Apple augmented reality

Documenten zouden de overname van het bedrijf bevestigen. Apple zelf heeft een statement uitgebracht dat het standaard vermeldt bij aankoop van een nieuw bedrijf: “Apple koopt kleinere technologie bedrijven van tijd tot tijd, en we verkondigen in het algemeen niet onze plannen of bedoelingen.”

Wat Apple precies met Metaio van plan is, blijft voorlopig dus onduidelijk. Wel is bekend dat het bedrijf uit München een vrij gevestigde naam is binnen de augmented reality-wereld. Metaio werd in 2003 opgezet als project van Volkswagen, maar was daarna als startup met verschillende dingen bezig. Zo heeft het al enkele augmented reality-apps voor iOS heeft gemaakt, waaronder een showroom voor Ferrari’s:

https://www.youtube.com/watch?v=DT5Wd8mvAgE

Ook is Metaio het bedrijf dat achter de augmented reality-app van IKEA zit. Met de app kunnen gebruikers via de camera van hun smartphone of tablet bekijken hoe een bepaald meubelstuk uit de catalogus in hun woonkamer staat.

Een laag over de realiteit

Het zou kunnen dat Metaio’s werk wordt ingezet om augmented reality in Apple Kaarten te introduceren. Apple zou werken aan een manier om informatie om je heen te tonen via de iPhone als je de camera erop richt. Houd je de camera richting een cafe, dan zie je bijvoorbeeld het dagmenu en beoordelingen van anderen.

Bedrijven als Microsoft en Facebook duiken in de wereld van augmented- en virtual reality. Apple lijkt zich daar nu ook mee te gaan bemoeien. Eerder dit jaar registreerde het bedrijf uit Cupertino nog een patent voor een virtual reality-bril die met iPhones werkt.

Lees meer over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu