De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

AirPods Pro officieel onthuld: de eerste AirPods met noise cancelling

Lars Paijmans
28 oktober 2019, 17:07
2 min leestijd
Breaking
AirPods Pro officieel onthuld: de eerste AirPods met noise cancelling

Apple heeft zojuist de AirPods Pro aangekondigd. De oordopjes met actieve ruisonderdrukking zijn vanaf woensdag (30 oktober) verkrijgbaar voor 279 euro. Dit is alles wat je moet weten over de AirPods Pro.

AirPods Pro officieel onthuld

De afgelopen maanden zijn de AirPods Pro al veelvuldig uitgelekt en in het nieuws opgedoken. Nu Apple de nieuwe draadloze oordopjes presenteert, zien we dus veel bekende dingen voorbij komen. Zo is het design veranderd van zowel de AirPods zelf als het oplaaddoosje.

Dat is nodig om noise cancelling te ondersteunen: actieve ruisonderdrukking dat het omgevingsgeluid filtert. Hierbij luistert 1 microfoon naar het omgevingsgeluid, terwijl de andere microfoon op je oor gericht is. Op die manier wordt continu gecontroleerd of achtergrondruis effectief wordt weggefilterd.

airpods pro officieel 2

Voor deze noise cancelling-functie is een nieuw ontwerp nodig met siliconen oordopjes die dieper in je oren zitten dan de huidige AirPods. Bij aankoop krijg je standaard drie formaten meegeleverd, zodat er altijd eentje past. Dankzij de water- en zweetbestendigheid kun je de AirPods Pro tijdens het sporten dragen.

Verbeterde kwaliteit

De AirPods Pro maken gebruik van Adaptive EQ, een audiotechniek die de toonhoogten van muziek afstemt op jouw gehoor. Bovendien wordt op deze manier de accuduur van de oordoppen verbeterd. Volgens Apple beschikt de Pro over vijf uur luistertijd. Zet je de actieve ruisonderdrukking aan? Dan is dit 4,5 uur. Het oplaaddoosje heeft genoeg energie in zich om de AirPods Pro 24 uur (aan audiotijd) van stroom te voorzien.

airpods pro officieel 3

Verder beschikken de AirPods Pro over Transparency Mode. Hiermee kun je tegelijkertijd muziek luisteren en nog steeds omgevingsgeluiden horen, zoals het verkeer om je heen. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er continu voldoende omgevingsgeluid doorkomt, zonder dat dit ten koste gaat van de audiokwaliteit. Je kunt gemakkelijk tussen deze twee standen, actieve ruisonderdrukking en Transparency Mode, switchen door op de zijkant van de AirPods Pro te tikken.

De nieuwe AirPods Pro worden naast de AirPods verkocht die eerder dit jaar onthuld werden. Die vormen nu het instapmodel, terwijl de duurdere AirPods Pro bedoeld zijn voor de mensen die extra functies willen en ook bereid zijn om daar meer voor te betalen.

De AirPods Pro zijn vanaf 30 oktober verkrijgbaar voor 279 euro. De oordopjes worden standaard geleverd met de oplaadcase, drie formaten oordopjes en een lightning-naar-usb-kabel.

Geen oktober-event

Apple kiest er dit jaar voor om geen apart evenement te organiseren in oktober. In plaats daarvan stuurt het bedrijf simpelweg persberichten uit en zijn de nieuwe AirPods direct te vinden in de Apple Store.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu