De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

10 jaar App Store: de populairste apps en games van de afgelopen jaren

Wouter Nijsen
3 juli 2018, 14:58
1 min leestijd
10 jaar App Store: de populairste apps en games van de afgelopen jaren

Binnenkort bestaat de App Store 10 jaar, en speciaal voor die gelegenheid heeft onderzoeksbureau AppAnnie een rapport uitgebracht over de apps en games die de afgelopen jaren het meest zijn gedownload. Waarschijnlijk staan jouw favoriete apps er dan ook tussen.

Lees verder na de advertentie.

Populairste apps in de App Store

AppAnnie brengt vaker rapporten uit over het gebruik van apps en verzamelt daarover allerlei statistieken. Over een week bestaat de App Store precies 10 jaar, en in dat kader zijn de populairste iOS-apps en -games bij elkaar gezet. Aanvankelijk had de App Store slechts 500 applicaties, maar tegenwoordig zijn dat er ruim twee miljoen. Volgens het onderzoeksbureau is de Facebook-app het vaakst gedownload in de app-winkel, waarna Facebook Messenger en YouTube op plek twee en drie volgen.

De lijst bevat verder weinig verassingen. Apps als WhatsApp, Instagram en Google Maps hebben bijvoorbeeld allemaal een plekje, en dit zijn ook applicaties die waarschijnlijk op bijna iedere iPhone of iPad staan. Ook WeChat en QQ, die vooral in China populair zijn, staan in het overzicht.

Ook heeft AppAnnie een overzicht met de populairste iOS-games opgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Candy Crash Saga, maar ook Subway Surfers, Fruit Ninja en Clash of Clans hebben door de jaren heen enorm veel downloads verzameld. Verder zien we – zoals verwacht – Angry Birds en twee Temple Run-games op de lijst staan.

Meer over de App Store

Apples app-winkel is door jaren heen flink vernieuwd, en kreeg vorig jaar met iOS 11 een grote update. Toen ging het design op de schop, waardoor apps en games van elkaar worden gescheiden en er zo meer overzicht is. Daarnaast werden toen de individuele app-pagina’s vernieuwd. Hierdoor werden recensiescores, posities in toplijsten en de leeftijd waarvoor de app bedoeld is, beter uitgelicht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu