4 dingen die je over de South Park-game ‘Phone Destroyer’ moet weten

Rutger Otto
12 november 2017, 13:14
2 min leestijd
4 dingen die je over de South Park-game ‘Phone Destroyer’ moet weten
South Park: Phone Destroyer™

South Park: Phone Destroyer™

Gratis

Reviewscore

7

Er is een nieuwe South Park verschenen, die je gratis op iOS kunt spelen. In dit artikel lees je wat de app biedt en of het de moeite waard is.

Lees verder na de advertentie.

South Park: Phone Destroyer

Ontwikkelaar Ubisoft maakt niet alleen consolegames van South Park. Nu kun je ook op de iPhone of iPad op avontuur met Kyle, Kenny, Cartman en Stan.

1. Speel een tekenfilm

In South Park: Phone Destroyer speel je een nieuweling, de ‘ultieme telefoongebruiker’, die samen met bekende personages uit de serie een reeks gevechten aangaat. Zo sta je tegenover cowboys, piraten en cyborgs, maar vecht je ook tegen goden. De game oogt helemaal als de tekenfilm en heeft de bekende stemmen, die het verhaal via geinige dialogen vertellen. In totaal zijn er zestig verhaalmissies om door te spelen.

2. Een soort Hearthstone

Heb je ooit Hearthstone gespeeld, dan zullen de overeenkomsten met deze South Park-game direct opvallen. Zo verzamel je ook in dit spel kaarten, die je tijdens gevechten moet inzetten. In totaal zijn er ruim tachtig kaarten die je kunt vrijspelen.

In tegenstelling tot Hearthstone zijn de beurten in Phone Destroyer echter niet om de beurt. Onder in beeld vult een balk met energie en op basis van de hoeveelheid gevulde vakjes kun je kaarten spelen. Die komen direct tot leven en beginnen tegen de vijand te vechten. Elke kaart biedt een andere functie met een nieuw personage. Door kaarten op de goede momenten in te zetten, bepaal je jouw tactiek.

Lees ook: Waarom Hearthstone een van de beste iOS-games is

3. Multiplayer

Tactisch spelen komt met name in de online modus goed tot zijn recht. Daarin speel je tegen andere mensen en dat is een stuk uitdagender dan de singleplayer-missies. In de multiplayer dien je verzamelde kaarten uit te breiden en daarmee een slim deck te bouwen. De kaarten die je in wedstrijden krijgt voorgeschoteld, zijn altijd willekeurig geselecteerd. Om de vier uur kun je een gratis pakje kaarten claimen. Of je betaalt met echt geld om dat proces te versnellen.

4. Humor

Zoals je van South Park gewend bent, valt er genoeg te lachen met deze game. Phone Destroyer leunt op meta-humor, want met satirische grappen wordt steeds duidelijk gemaakt dat mensen tegenwoordig wel heel veel tijd doorbrengen op hun smartphone. En dat terwijl je de game óók op een telefoon speelt. Er wordt geinig mee gespeeld, zo wordt de speler in het begin door Cartman ‘gebeld’ via FaceTime.

South Park: Phone Destroyer downloaden

South Park: Phone Destroyer is vooral leuk om soms op te pakken. Niet alleen door de freemium-opzet, waarbij je steeds moet wachten, maar ook omdat potjes vrij snel op elkaar gaan lijken. Maar ben je op zoek naar een vermakelijk spel op de iPhone, dan kun je Phone Destroyer gerust een kans geven.

Download South Park: Phone Destroyer in de App Store (Gratis)

South Park: Phone Destroyer™

Ubisoft

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's