Oogappels #11: Waarom Hearthstone een van de beste iOS-games is

14 december 2016, 19:01
3 min leestijd
Oogappels #11: Waarom Hearthstone een van de beste iOS-games is
Hearthstone

Hearthstone

Gratis

Reviewscore

9

Games op de iPhone en iPad worden in de regel minder snel serieus genomen dan spellen op consoles of de PC. Ze zijn te simpel, alleen leuk voor vluchtige speelsessies of het touchscreen leent zich niet voor een ideale besturing. Het kaartspel Hearthstone bewijst in alle gevallen het tegendeel. Heb jij de game al een keer geprobeerd?

Lees verder na de advertentie.

Hearthstone, van PC naar iPad naar iPhone

Zodra je Hearthstone opstart, weet je al meteen dat je niet met een doorsnee iOS-game te maken hebt. Oorspronkelijk verscheen de game op de PC, maar maakte daarna al snel de overstap naar tablets en smartphones. Ontwikkelaar Blizzard zag in dat een kaartspel bij uitstek geschikt is voor een touchscreen, aangezien je de kaarten in je deck op die manier echt kunt aanraken, verslepen en op het spelbord kunt leggen. Dit pakte zo goed uit, dat Hearthstone op de iPad wat ons betreft de beste manier is om de game te spelen.

Hearthstone decks

Hearthstone speelt zich af in het universum van Warcraft, maar ook als je niets met deze fantasieserie hebt is dit spel de moeite van het spelen waard. Het principe is heel simpel: je kiest een van de negen Heroes, maakt een deck met 30 kaarten waarmee je vervolgens spelers van over de hele wereld probeert te verslaan.

Iedere Hero heeft zo zijn eigen sterke en zwakke punten, die je vanzelf leert herkennen en uitbuiten. Zo kan de Warrior een pantser en geneest de Priest zijn minions zodat ze langer kunnen blijven vechten. Zodra de levenspunten van jou of je tegenstander de nul bereiken, is de strijd gestreden. Door de ingebouwde vrienden-optie kun je gemakkelijk andere spelers toevoegen, zodat je er in de toekomst nog een keer tegen kunt spelen.

Het hele uiterlijk van het spel is een van de voornaamste redenen dat we Hearthstone al jaren iedere dag spelen. Iedere kaart heeft zijn eigen animatie en geluidseffect, zodat ze veel meer zijn dan een plaatje op een digitale kaart. Ook de spelborden zijn interactief, zodat je terwijl je tegenstander nadenkt over zijn zet jezelf bezig kunt houden met het ontdekken van alle geheimen die Blizzard hierin heeft verstopt.

hearthstone decks

Je kunt Hearthstone helemaal gratis downloaden en spelen, al moedigt Blizzard je (uiteraard) wel aan om soms een paar euro aan de game uit te geven. Zo kun je nieuwe pakjes kaarten vrijspelen door 100 gouden muntjes te verzamelen, door dagelijkse opdrachten te volbrengen of meerdere potjes te winnen. Gaat dit niet snel genoeg, dan kun je in de Shop ook wat geld uitgeven om direct een aantal pakjes aan te schaffen.

Hearthstone decks blijven zich vernieuwen

Hearthstone onderscheidt zich van bijna alle andere iOS-games door de geweldige ondersteuning van Blizzard. Al jaren wordt de game regelmatig bijgewerkt door honderden nieuwe kaarten aan het spel toe te voegen of nieuwe avonturen te introduceren. Ook worden er regelmatig nieuwe spelmodi geïntroduceerd om het spel fris te houden, zelfs als je het wekelijks speelt.

Hearthstone decks

Dit heeft ervoor gezorgd dat het spel inmiddels een enorme community heeft opgebouwd die alle ontwikkelingen op de voet volgt. Handenvol fansites (zoals Hearthpwn en Hearthhead) staan vol met de beste decks van het moment en in fora wordt iedere hint naar een nieuwe uitbreiding pixel voor pixel geanalyseerd. Hearthstone is dus een prima spel om zo nu en dan te spelen, maar heeft meer dan genoeg diepgang om je er dagelijks mee bezig te houden.

Een bijkomend pluspunt is dat Hearthstone haast geen data verbruikt. Dit maakt het een ideale game om te spelen als je een langere trein- of busreis voor de boeg hebt. Vaak ben je maar een paar MB kwijt als je meer dan een uur speelt. Pas dan alleen wel op dat je de halte niet voorbij rijdt omdat je te druk bezig bent met de kaarten in je hand.

Hearthstone

Blizzard Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

Bekijk ook onze andere Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu