Organiseer je vakantiefoto’s onderweg met deze 5 foto apps
Roel van Hout

Omdat het bijna vakantie is en je zonder twijfel veel foto’s zult gaan nemen met je iPhone, bieden we je hierbij een overzicht aan van goede foto apps om op vakantie of onderweg je kiekjes goed te organiseren.

Photoful: Beautiful photo organization (AppStore Link) Photoful: Beautiful photo organization
Ontwikkelaar: PhotoSocial LLC
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

 

De foto app Photoful bespraken we eerder deze week al. De app vraagt toegang tot je filmrol, en laat je vervolgens je foto’s indelen op basis van tijd, datum of plek waar ze geschoten zijn. Je kunt ook zelf albums aanmaken of je foto’s indelen op basis van hashtags. Daarnaast zit er een simpele editor in Photoful, waarmee je kleine aanpassingen aan je foto’s kunt maken. Al met al een prima gratis uitbreiding op de standaard foto app.

iPhoto (AppStore Link) iPhoto
Ontwikkelaar: iTunes S.a.r.l.
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

 

Apple heeft ook een eigen foto app met meer sorteermogelijkheden: iPhoto. De app laat je je foto’s ook op basis van veel meer criteria je foto’s sorteren, en speciale albums aanmaken. Verder is het ook mogelijk om direct vanuit iPhoto je foto’s te delen en ook tot op zekere hoogte te bewerken. De app kost 4,49 euro, wat – eerlijk is eerlijk – wel erg veel geld is voor functionaliteit die eigenlijk al wel in de standaard foto app had moeten zitten. Gelukkig komt Apple in iOS 7 met een volledig vernieuwde app met nieuwe sorteermogelijkheden, dus je kunt ook daarop wachten als je persé Apple’s eigen software wil gebruiken.

MyPhoto Pro - Smart Photo Manager (AppStore Link) MyPhoto Pro - Smart Photo Manager
Ontwikkelaar: TIDY INC
Beoordeling: 4+
Prijs: € 0,99 Download

 

De foto app MyPhoto Pro doet niet veel anders dan bovenstaande apps, maar kent wel één waardevolle functionaliteit die de andere apps niet hebben: het is mogelijk om een wachtwoord voor albums in te stellen. Wanneer je een mapje met foto’s hebt dat om wat voor reden dan ook niet bekeken mag worden door anderen die je telefoon gebruiken, stel je een wachtwoord in. De foto’s zijn hierdoor niet langer door iedereen te bekijken.

PicTag - Instant Photo Album & Picture Organizer (AppStore Link) PicTag - Instant Photo Album & Picture Organizer
Ontwikkelaar: iAppiphany Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

 

De foto app PicTag laat je – de naam zegt het al – je foto’s taggen. Verdere sorteermogelijkheden ontbreken, maar dat voelt niet als een gemis omdat de app bij uitstek bedoeld is voor onderweg. Als je snel personen of bepaalde activiteiten wil verzamelen ben je met een paar vingertikken klaar. Zeker de moeite van het uitproberen waard!

Pics (AppStore Link) Pics
Ontwikkelaar: chen ping
Beoordeling: 17+
Prijs: € 5,49 Download

 

iPhonegebruikers hebben qua design en interface niets te klagen, maar als er één feature in Windows Mobile is waar wij niet zonder jaloezie naar kijken is het wel de foto app op Windows Phone. Dat gevoel kenden de makers van de foto app Pics blijkbaar ook, want zij hebben het uiterlijk van die app minutieus nagebouwd. Qua sorteermogelijkheden doet het niets anders dan de concurrentie, maar wat ziet het er mooi uit.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.