Organiseer je vakantiefoto’s onderweg met deze 5 foto apps

Roel van Hout
23 juni 2013, 20:54
2 min leestijd
Organiseer je vakantiefoto’s onderweg met deze 5 foto apps

Omdat het bijna vakantie is en je zonder twijfel veel foto’s zult gaan nemen met je iPhone, bieden we je hierbij een overzicht aan van goede foto apps om op vakantie of onderweg je kiekjes goed te organiseren.

Lees verder na de advertentie.

De foto app Photoful bespraken we eerder deze week al. De app vraagt toegang tot je filmrol, en laat je vervolgens je foto’s indelen op basis van tijd, datum of plek waar ze geschoten zijn. Je kunt ook zelf albums aanmaken of je foto’s indelen op basis van hashtags. Daarnaast zit er een simpele editor in Photoful, waarmee je kleine aanpassingen aan je foto’s kunt maken. Al met al een prima gratis uitbreiding op de standaard foto app.

Apple heeft ook een eigen foto app met meer sorteermogelijkheden: iPhoto. De app laat je je foto’s ook op basis van veel meer criteria je foto’s sorteren, en speciale albums aanmaken. Verder is het ook mogelijk om direct vanuit iPhoto je foto’s te delen en ook tot op zekere hoogte te bewerken. De app kost 4,49 euro, wat – eerlijk is eerlijk – wel erg veel geld is voor functionaliteit die eigenlijk al wel in de standaard foto app had moeten zitten. Gelukkig komt Apple in iOS 7 met een volledig vernieuwde app met nieuwe sorteermogelijkheden, dus je kunt ook daarop wachten als je persé Apple’s eigen software wil gebruiken.

De foto app MyPhoto Pro doet niet veel anders dan bovenstaande apps, maar kent wel één waardevolle functionaliteit die de andere apps niet hebben: het is mogelijk om een wachtwoord voor albums in te stellen. Wanneer je een mapje met foto’s hebt dat om wat voor reden dan ook niet bekeken mag worden door anderen die je telefoon gebruiken, stel je een wachtwoord in. De foto’s zijn hierdoor niet langer door iedereen te bekijken.

De foto app PicTag laat je – de naam zegt het al – je foto’s taggen. Verdere sorteermogelijkheden ontbreken, maar dat voelt niet als een gemis omdat de app bij uitstek bedoeld is voor onderweg. Als je snel personen of bepaalde activiteiten wil verzamelen ben je met een paar vingertikken klaar. Zeker de moeite van het uitproberen waard!

Pics

Phyar Studio

€ 5,99 via App Store

iPhonegebruikers hebben qua design en interface niets te klagen, maar als er één feature in Windows Mobile is waar wij niet zonder jaloezie naar kijken is het wel de foto app op Windows Phone. Dat gevoel kenden de makers van de foto app Pics blijkbaar ook, want zij hebben het uiterlijk van die app minutieus nagebouwd. Qua sorteermogelijkheden doet het niets anders dan de concurrentie, maar wat ziet het er mooi uit.

Pics
Pics
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu