De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

DigiD-app voor iOS controleert nu je identiteitsbewijs via nfc

Wouter Nijsen
11 november 2019, 14:42
1 min leestijd
DigiD-app voor iOS controleert nu je identiteitsbewijs via nfc
DigiD

DigiD

Gratis

Reviewscore

7,5

De DigiD-app voor iOS heeft een handige feature gekregen. Voortaan is het mogelijk om ID-check met de app uit te voeren, waarbij de nfc-chip in je iPhone wordt gebruikt.

DigiD-app krijgt ID-check

Via DigiD bevestig je jouw identiteit bij verschillende organisaties. Al geruime tijd is een DigiD-app voor iOS beschikbaar, waarmee het mogelijk is om in te loggen zonder dat je een wachtwoord nodig hebt. Deze app heeft nu een update gekregen, waardoor je ook jouw identiteitsbewijs laat controleren via je iPhone. Voorheen kon dit alleen op Android-telefoons.

digid app id check

Als je de nieuwste versie (5.12.2) van de DigiD-app installeert, kun je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs (uitgegeven na 14 november 2014) scannen. Hier wordt de nfc-chip in je iPhone voor gebruikt, die er ook voor zorgt dat jij je via Apple Pay met je iPhone kunt betalen. Heb je de ID-check uitgevoerd, dan is de DigiD-app geschikt om bijvoorbeeld een medisch dossier in te zien.

Het doen van de ID-check werkt heel simpel. Je opent de app en logt in met je DigiD, waarna je je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs tegen de achterkant van je iPhone moet houden. De gegevens worden vervolgens gescand en gecontroleerd bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RivG). De ID-check werkt overigens alleen op een iPhone 7 of nieuwer en je toestel moet op iOS 13 of hoger draaien.

Download de DigiD-update voor iOS

Via onderstaande link is de nieuwste versie van de DigiD-app te downloaden.

DigiD

Rijksoverheid

Gratis via App Store
Bron: Logius
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu