Golden Hour laat zien hoe laat je de mooiste foto van de dag maakt

Lars Paijmans
1 augustus 2016, 15:30
1 min leestijd
Golden Hour laat zien hoe laat je de mooiste foto van de dag maakt
Golden Hour One

Golden Hour One

€ 4,99

Reviewscore

7

Een foto maken met een iPhone kan iedereen, maar als je de kwaliteit van je smartphonefoto’s serieus wil verbeteren is iedere hulp welkom. Golden Hour is een handige klok, die op basis van jouw locatie je kiekjes mooier maakt.

Lees verder na de advertentie.

Golden Hour helpt met het verbeteren van foto’s

Zoals je aan de naam van de app al kunt zien, draait Golden Hour om dat ene speciale moment op de dag dat de zon je een handje helpt om je foto’s mooier te maken. Zodra je de app opstart krijg je een klok te zien, die met een gele lijn aangeeft wanneer je het beste naar buiten kunt om een foto te maken. Hiervoor moet je Golden Hour wel toestemming geven om je locatie in te zien.

Vervolgens krijg je meer informatie over de ideale locatie voor je kiekje via het Maps-onderdeel van de app. Hier zie je een plattegrond waarop je in een langwerpige driehoek het gebied ziet dat betrekking heeft op de Golden Hour van vandaag. Hierbij houdt de app rekening met bewolking en de stand van de zon voor de tijd van het jaar. Door deze info te combineren weet je niet alleen de beste tijd, maar ook de beste plaats om een foto te schieten.

Voor professionals en hobbyisten

Golden Hour is hierdoor een handig geheugensteuntje voor fotografen die dit moment het liefst altijd willen benutten. Met een prijs van 3,99 euro zal de app vooral gebruikt worden door serieuze fotografen, maar door het toegankelijke en vanzelfsprekende ontwerp is het ook een app die we aan de hobbyist aanraden die zijn foto’s wil verbeteren. Mocht je op zoek zijn naar een (goedkoper) alternatief, dan kun je Rizon eens proberen, al bevat deze app minder uitgebreide info dan Golden Hour.

Golden Hour One

Michal Kus

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu