De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Facebook laat gebruikers oneindig livestreamen

Rutger Otto
24 mei 2016, 14:03
2 min leestijd
Facebook laat gebruikers oneindig livestreamen

Bijna twee maanden nadat Facebook Live werd geïntroduceerd, verwijdert Facebook het tijdslimiet. Gebruikers kunnen nu net zo lang uitzenden als ze willen.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Live limiet opgeheven

Na de chaotische start van Meerkat en Periscope vorig jaar, lijken livestreams nu toch echt een vlucht te nemen. Mogelijk mede dankzij Facebook Live, dat in april onder gebruikers werd uitgerold. Mensen die de Facebook-app openen, kunnen inmiddels van daaruit een uitzending starten, terwijl andere mensen kunnen meekijken.

Lees ook: Zo start je een livestream op Facebook

Na krap twee maanden vindt Facebook het tijd voor vernieuwing in de app. Het is daarom vanaf nu mogelijk om oneindig lang te streamen. Voorheen konden ze maximaal 90 minuten duren, maar in sommige gevallen is dat te kort, bijvoorbeeld als je een groot concert wil uitzenden voor thuisblijvers. Om langer dan anderhalf uur te streamen, kon je al wel terecht bij Periscope, de app van Twitter.

Overschrijd je de 90 minuten bij Facebook Live, dan kun je de video echter niet meer opslaan, zoals bij kortere opnames wel kan. Die beperking is er zodat de servers van Facebook niet extra belast worden.

Meer mogelijkheden

Volgens Facebook zijn er met de update veel interessante dingen mogelijk. “Zo worden de streams gebruikt voor natuurcamera’s”, zegt hoofd van video bij Facebook Fidji Simo. Daarmee kan bijvoorbeeld een adelaarsnest in de gaten gehouden worden, zonder dat mensen erbij hoeven gaan kijken.

facebook live limiet

Een andere vernieuwing is dat gebruikers meer controle over hun filmpjes krijgen. “We bieden dezelfde opties als voor reguliere video’s”, zegt Simo. Zo is het mogelijk om mensen tot een bepaalde leeftijd uit streams te weren, bijvoorbeeld als er reclame voor alcohol wordt gemaakt. Facebook heeft inmiddels ruim honderd partners die toegang hebben tot de Live API. Uiteindelijk plukken streamers daar de vruchten van, omdat het platform opener wordt en meer opties biedt.

Lees meer over Facebook

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu