Blijf up-to-date van al het Formule 1-geweld met deze vijf apps

Redactie
2 april 2016, 10:00
3 min leestijd
Blijf up-to-date van al het Formule 1-geweld met deze vijf apps

Nadat het nieuwe Formule 1 seizoen is gestart met een spannende race in Melbourne, mogen we ons dit weekend opmaken voor de avondrace in Bahrein. Wij zetten vijf apps op een rijtje waardoor je niets van het nieuwe seizoen mist!

Lees verder na de advertentie.

1. Official F1 App

De officiële F1-app geeft je een overzicht van het laatste nieuws, interviews en achtergrondinformatie over de autosport. Daarnaast voorziet de app je wekelijks van toffe video’s met oud-coureurs en krijg je historische beelden voorgelegd waar je wordt teruggenomen naar vroeger, toen bijvoorbeeld Michael Schumacher de Formule 1 nog domineerde. Maar ook meer recente content is aanwezig: bijvoorbeeld de crash tussen Hamilton en Rosbergin 2014 op Spa.

Voor een vast bedrag per maand of jaar krijg je de beschikking over nog meer toffe features, zoals een live timing-schema en interactieve 3D-kaart; ideaal om bij de hand te hebben tijdens de race zondag!

Formula 1®

Formula One Digital Media Limited

Gratis via App Store
Formule 1-apps

2. FiDB

Voor raceliefhebbers die naast het heden ook graag de geschiedenis van de Formule 1 induiken, is FiDB een must. Deze Nederlandse app bevat alle relevante informatie over de koningsklasse vanaf 1950. In FiDB vind je tevens alle uitslagen, statistieken en standen van de afgelopen jaren.

Daarnaast beschik je met FiDB over teamoverzichten en All Time High-scores, met daarin volledige carrière-overzichten van coureurs. Je zou dus kunnen stellen dat FiDB de Wikipedia voor de autosport is.

FiDB

Appmiration

Gratis via App Store

3. Racereport

Met Racereport blijf je altijd en overal op de hoogte van de Formule 1. Racereport is een app ontwikkeld door Formule 1 Magazine. Naast al het actuele racegeweld zijn er ook veel achtergrondartikelen en opiniestukken te vinden op de website. Hierdoor krijg je een beter beeld van het wereldje om de koningsklasse van de autosport heen.

Omdat de app ontwikkeld is door een Nederlands bedrijf, is er natuurlijk ook veel aandacht voor onze Max Verstappen. Zo weet je precies wat er zich afspeelt rondom onze getalenteerde topcoureur. Ook bezit Racereport altijd over toffe foto’s van alle raceweekenden en een racekalender, zodat je precies weet wanneer je de wekker weer mag zetten voor de nieuwe race.

Racereport

New Skool Media B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. McLaren F1 app

De Formule 1-teams mogen met hun wagens en motoren voorop lopen, social media is iets waar ze nog weinig verstand van hebben. In de App Store is namelijk alleen een applicatie van het McLaren F1-team te vinden. Deze applicatie houd je up-to-date over de gang van zaken in het team, inclusief social feeds, video’s en foto’s van de coureurs.

Ook tijdens een Grad Prix krijg je een exclusief inzicht in wat er over de boordradio tegen elkaar wordt gezegd. Zo weet je meteen of Button en Alonso eindelijk eens met z’n tweeën de finish halen.

McLaren Racing

McLaren

Gratis via App Store
McLaren F1

5. Motorsport Manager

Denk jij dat je het beter weet dan teambazen Christian Horner en Toto Wolf? Test dan jouw managementvaardigheden in het simulatiespel Motorsport Manager. In Motorsport Manager ben jij de baas over een zelfgemaakt raceteam dat je naar de top moet leiden. Tijdens de race beslis je wanneer de coureurs een pitstop moeten maken, welke banden er op de auto geplaatst moeten worden, en of ze moeten pushen op de baan of juist niet.

Naast de races beheer je ook alle bedrijfsafdelingen van je team. Motorsport Manager is dan ook geen spel dat je even tussendoor speelt om de tijd te doden. Je moet er echt voor gaan zitten om resultaat te boeken. Net echt toch?

Motorsport Manager Mobile

Christian West

€ 6,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu