De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De beste adblocker-apps voor je iPhone en iPad

Michel van 't Klaphek
2 september 2018, 10:38
3 min leestijd
De beste adblocker-apps voor je iPhone en iPad

Je bent niet de enige die moe wordt van online reclames. Er zijn meer dan genoeg apps die advertenties blokkeren, maar welke moet je kiezen? iPhoned zet de beste adblockers voor Safari op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste adblocker-apps voor iOS

Reclames zorgen er (mede) voor dat websites kunnen blijven bestaan, maar zijn vaak nogal irritant of opdringerig. Op de Mac gebruiken veel mensen daarom een adblocker. Deze browser-extensies blokkeren advertenties, banners en andere vormen van reclame. Ook voor iOS zijn zulke programma’s beschikbaar. iPhoned zet de beste adblocker-apps voor je iPad en iPhone op een rijtje.

adblocker-ios-apps

1. 1Blocker Legacy: de meest complete oplossing

Wat ons betreft de beste en meest complete adblocker op de markt: 1Block. De app biedt een alles-in-1 oplossing en blokkeert zowel advertenties, cookies als widgets. Hierdoor wordt je online-ervaring niet alleen beter, maar hoef je ook minder lang te wachten. Na installatie laden websites in Safari twee keer sneller, volgens de ontwikkelaar.

Bovendien biedt 1Blocker geen VPN-oplossing, zoals veel andere apps doen, maar is het compleet geïntegreerd in de browser. Daardoor ziet de app niet welke websites jij bezoekt: wel zo’n fijne gedachte met het oog op privacy. Bovendien accepteert men geen betalingen van online-uitgevers om alsnog advertenties te laten zien.

Het geld wordt namelijk verdiend met 1Blocker Premium. Deze eenmalige in-app aankoop kost 5,49 euro en zorgt ervoor dat je nog preciezer kunt aangeven wat je wilt blokkeren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wel Facebook widgets te blokkeren, maar niet die van Twitter. Ook kun je je instellingen synchroniseren via iCloud: dit is handig wanneer je van telefoon wisselt.

Legacy.

1Blocker, LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Purify-app

2. Houd het simple met Purify

Purify is daarentegen juist heel simpel van opzet. Je kunt in het instellingenmenu wel aangeven wat je wilt blokkeren – advertenties, sociale media-knoppen of reacties – maar hebt minder mogelijkheden dan bij 1Blocker.

Purify vult daarmee het gat tussen bovenstaande adblocker en diensten als Crystal. Wanneer 1Blocker net iets te ver gaat, maar je wel graag enige vorm van controle behoudt, is Purify geschikt voor jou.

Het programma kost 2,29 euro en kent geen aanvullende in-app aankopen. Na het installeren heb je er geen omkijken meer naar en gaat surfen in Safari maar liefst vier keer zo snel als voorheen. Een handige optie is het toevoegen van websites aan de ‘whitelist’. Dit zijn websites die wel advertenties mogen tonen, bijvoorbeeld omdat je fan bent en de makers graag steunt.

Purify: Block Ads and Tracking

Chris Aljoudi

€ 1,99 via App Store

3. Geen onzinnige reacties meer met Shut Up

Het internet heeft heel veel moois voortgebracht, maar kan soms ook vervelend zijn. Denk aan eindeloze discussies op Facebook, beledigingen over en weer op Twitter en mensen die hun eigen website promoten op Instagram.

De toepasselijk genoemde app Shut Up lost precies dit probleem op. Het idee is simpel: de app zorgt ervoor dat alle reacties van websites die jij in Safari bezoekt voortaan niet getoond worden. Wil je de opmerkingen van een specifieke website wel graag lezen? Dan kun je deze toevoegen aan de lijst met uitzonderingen.

De app is helemaal gratis en biedt ondersteuning voor de iPhone X. Vergeet als uitzondering natuurlijk niet iPhoned.nl toe te voegen en geniet van een reactievrij-leven!

Shut Up: Comment Blocker

Richard Romero

Gratis via App Store

→ Op zoek naar meer handige apps? Check dan ons app-overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu