De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Magic Lasso blokkeert (gratis) advertenties in Safari op je iPhone en Mac

Rick van der Veer
19 maart 2018, 17:02
2 min leestijd
Magic Lasso blokkeert (gratis) advertenties in Safari op je iPhone en Mac
Ad Blocker by Magic Lasso

Ad Blocker by Magic Lasso

Gratis

Reviewscore

7

Safari op iOS en macOS heeft al een tijdje een ingebouwde Adblock-functie. Magic Lasso gebruikt deze functie om automatisch advertenties tegen te houden, en is bovendien gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Magic Lasso: gratis adblock voor Safari

Magic Lasso is een app die het blokkeren van advertenties mogelijk maakt in Safari, op zowel je iPhone als je Mac. Hiervoor wordt de Materiaalblokkeringen-functie van Safari ingezet. Dat betekent dat de app nauwelijks geheugen gebruikt, accu bespaart en het laden van pagina’s in veel gevallen versnelt.

Magic Lasso

Waar Magic Lasso in uitblinkt ten opzichte van andere adblock-apps voor Safari, is dat de app gratis te gebruiken is. De grootste concurrenten van Magic Lasso, Purify en 1Blocker, zijn beiden betaalde apps. De makers van Magic Lasso beloven daarnaast dat de basisfuncties van de app gratis te gebruiken blijven, al sluiten ze een betaalde versie met extra features niet uit.

Op moment van schrijven mist Magic Lasso wel een aantal functies. Zo kun je niet zelf bepalen welke filterlijsten de app gebruikt. Ook is het nog niet mogelijk om een site te whitelisten, zodat de blokkeerfunctie op die pagina uitgeschakeld is.

Ook interessant: iOS 11-privacyinstellingen: zo bescherm je per app je persoonlijke data

Voor alternatieven voor Magic Lasso en hulp over het instellen kun je terecht in ons tip-artikel over het instellen van een adblocker. Daar vind je ook terug hoe je een website kunt whitelisten als je de makers wil steunen, zoals iPhoned.nl. Immers helpen advertenties bij het mogelijk maken van veel toffe artikelen op het internet.

Download de app

Via onderstaande links kun je de app downloaden voor je iPhone, iPad en Mac. Om ‘m te gebruiken heb je iOS 10.3 of hoger nodig. Goed om te weten is dat de app ook ondersteuning voor de iPhone X heeft.

Download Magic Lasso (iOS) in de App Store (gratis)

Download Magic Lasso (Mac) in de App Store (gratis)

Ad Blocker by Magic Lasso

Matthew Bickham

Gratis via App Store

Ad Blocker - Magic Lasso

Matthew Bickham

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu