Opera VPN: gratis onbeperkte iOS VPN-dienst en adblocker

9 mei 2016, 15:52
2 min leestijd
Opera VPN: gratis onbeperkte iOS VPN-dienst en adblocker

Opera heeft een gratis en onbeperkte VPN-dienst onthuld voor de iPhone en iPad. Met Opera VPN kun je niet alleen advertenties blokkeren, maar ook je privacy beschermen door trackers te slim af te zijn. Het is de eerste iOS VPN die volledig gratis te gebruiken is.

Lees verder na de advertentie.

Opera VPN iOS nu beschikbaar

Opera is de laatste tijd erg actief op het gebied van privacy. Vorige week kreeg Opera Mini nog een ingebouwde adblocker en vandaag verschijnt Opera VPN. Met de VPN-dienst kun je anoniem internetten en pagina’s bezoeken die op je werkplek of school geblokkeerd zijn. Met de app kun je daarnaast content (zoals video’s) bekijken, die bijvoorbeeld alleen in de Verenigde Staten getoond worden. Kies simpelweg de VS in Opera VPN en het lijkt net alsof je iPhone vanuit de Verenigde Staten verbinding maakt met het internet.

Daarnaast kun je met een VPN trackers tegenhouden die je surfgedrag in de gaten houden. Deze gegevens worden vervolgens doorverkocht aan adverteerders, zodat ze je persoonlijke reclames voor kunnen schotelen. Opera VPN wil hier dus een stokje voor steken. Ook kun je met een VPN veiliger inloggen op publieke wifi-netwerken, die je bijvoorbeeld op het station of in een café vaak tegenkomt.

Een goede VPN op je iPhone of iPad hebben staan is dus heel handig, maar deze waren voorheen nagenoeg altijd betaald. Nadat je een datalimiet had bereikt, moest je betalen om de VPN-app te blijven gebruiken, maar bij Opera VPN is dat opvallend genoeg niet het geval. Handig, want dit betekent dat je geen creditcard- of andere betaalgegevens door hoeft te geven om de app te gebruiken. De vraag is momenteel dan ook hoe Opera geld wil verdienen aan deze app.

Lees ook: Veilig internetten op iOS en OS X: zo werkt VPN

SurfEasy is verantwoordelijk voor de VPN in de app, het bedrijf dat vorig jaar door Opera overgenomen werd. In de app heb je de keuze uit vijf verschillende ‘digitale regio’s’: Canada, de Verenigde Staten, Duitsland, Singapore en Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu