Opera VPN: gratis onbeperkte iOS VPN-dienst en adblocker
Lars Paymans

Opera heeft een gratis en onbeperkte VPN-dienst onthuld voor de iPhone en iPad. Met Opera VPN kun je niet alleen advertenties blokkeren, maar ook je privacy beschermen door trackers te slim af te zijn. Het is de eerste iOS VPN die volledig gratis te gebruiken is.

Opera VPN iOS nu beschikbaar

Opera is de laatste tijd erg actief op het gebied van privacy. Vorige week kreeg Opera Mini nog een ingebouwde adblocker en vandaag verschijnt Opera VPN. Met de VPN-dienst kun je anoniem internetten en pagina’s bezoeken die op je werkplek of school geblokkeerd zijn. Met de app kun je daarnaast content (zoals video’s) bekijken, die bijvoorbeeld alleen in de Verenigde Staten getoond worden. Kies simpelweg de VS in Opera VPN en het lijkt net alsof je iPhone vanuit de Verenigde Staten verbinding maakt met het internet.

Daarnaast kun je met een VPN trackers tegenhouden die je surfgedrag in de gaten houden. Deze gegevens worden vervolgens doorverkocht aan adverteerders, zodat ze je persoonlijke reclames voor kunnen schotelen. Opera VPN wil hier dus een stokje voor steken. Ook kun je met een VPN veiliger inloggen op publieke wifi-netwerken, die je bijvoorbeeld op het station of in een café vaak tegenkomt.

Een goede VPN op je iPhone of iPad hebben staan is dus heel handig, maar deze waren voorheen nagenoeg altijd betaald. Nadat je een datalimiet had bereikt, moest je betalen om de VPN-app te blijven gebruiken, maar bij Opera VPN is dat opvallend genoeg niet het geval. Handig, want dit betekent dat je geen creditcard- of andere betaalgegevens door hoeft te geven om de app te gebruiken. De vraag is momenteel dan ook hoe Opera geld wil verdienen aan deze app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook: Veilig internetten op iOS en OS X: zo werkt VPN

SurfEasy is verantwoordelijk voor de VPN in de app, het bedrijf dat vorig jaar door Opera overgenomen werd. In de app heb je de keuze uit vijf verschillende ‘digitale regio’s’: Canada, de Verenigde Staten, Duitsland, Singapore en Nederland.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.