Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit is waarom scrollen in Safari op iOS binnenkort anders voelt

Erwin Vogelaar
22 mei 2017, 21:08
2 min leestijd
Dit is waarom scrollen in Safari op iOS binnenkort anders voelt

In Safari scrollen op je iOS-apparaat voelt binnenkort net iets anders aan. Het doel van Apple is om alle websites hetzelfde te laten werken.

Lees verder na de advertentie.

In Safari scrollen op je iPhone

Apple maakt een kleine aanpassing aan de manier waarop websites scrollen in de mobiele versie van Safari. Dit komt allemaal door AMP-pagina’s. AMP is een technologie van Google, waardoor pagina’s geoptimaliseerd worden voor mobiele apparaten en razendsnel laden. Steeds meer websites gaan op deze technologie over. Dus als je regelmatig in Safari op iOS websites bezoekt, kom je ongetwijfeld AMP-pagina’s tegen.

Op dit moment voelt het scrollen van AMP-pagina’s in de mobiele versie van Safari echter net iets anders dan scrollen op andere pagina’s. Apple zorgt ervoor dat straks elke pagina scrolt als een AMP-pagina.

safari scrollen

In een discussie op website Hacker News liet AMP-maker Malte Ubl weten een bugrapport naar Apple gestuurd te hebben. Ubl legt uit niet zelf dit type scrollen te hebben geïmplementeerd. Daarom stelde Ubl de vraag of Apple het scrollen van AMP-pagina’s hetzelfde kon maken als scrollen bij normale pagina’s. Apple draait het echter om. In de volgende versie van Safari scrollen alle websites als AMP-pagina’s.

Een andere gebruiker van Hacker News, die zichzelf Om2 noemt, stelt aan WebKit te werken. Deze gebruiker legt uit dat in Safari voor iOS het scrollen anders voelt dan al het andere scrollen op het systeem. Dat is jaren geleden met opzet bedacht. De originele reden voor dit andere scrollen zou nu niet meer goed genoeg zijn om het zo te laten. Het is niet duidelijk wat die reden was.

Het is geen grote verandering voor je Safari-gebruik, maar het is een prettig idee dat straks alles in iOS hetzelfde scrolt. Safari staat standaard geïnstalleerd op iOS-apparaten. Alternatieven zijn onder andere Google Chrome en Opera Mini.

Lees het laatste nieuws over Safari

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu