Zo kijk je Nederland tegen Argentinië op het WK 2022

Yannick Chalkiopoulos
9 december 2022, 12:27
3 min leestijd
Zo kijk je Nederland tegen Argentinië op het WK 2022

Het WK 2022 in Qatar is in volle gang en vanavond speelt Nederland in de kwartfinale tegen Argentinië. Met deze apps zit je op de eerste rang en kijk je de wedstrijd – ook op je iPhone als onderweg bent!

Lees verder na de advertentie.

Oranje op het WK 2022 in Qatar

Het Nederlands elftal heeft zich na acht lange jaren eindelijk weer gekwalificeerd voor het WK en doet het nu bijzonder goed. Een prima reden dus om het wereldkampioenschap nu op de voet te volgen – en zeker de wedstrijd vanavond tegen Argentinië. Wij zetten de beste apps voor je onder elkaar die (gratis) de wedstrijd uitzenden.

1. NOS: de belangrijkste (Nederlandse) wedstrijden

De gemakkelijkste manier om de wedstrijden van Oranje te kijken is met de NOS-app. Je hebt de app mogelijk al op je smartphone staan om het nieuws te checken. Tijdens het WK wordt dit aanbod uitgebreid met live-wedstrijden.

De wedstrijden worden op de beginpagina gezet. Wanneer er twee belangrijke wedstrijden aan de gang zijn, dan worden ze tegelijkertijd gestreamd. De NOS-app is gratis te downloaden in de App Store, zonder in-app-aankopen.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

2. FIFA+: alle voetbalinformatie die je nodig hebt

FIFA heeft zelf ook altijd een eigen app rondom het WK en dat is dit jaar niet anders. De FIFA+-app is gratis te downloaden in de App Store en geeft een overzicht van al het WK 2022-nieuws. De opstellingen van alle teams zijn terug te vinden, je kunt samenvattingen bekijken en er worden live blogs bijgehouden.

Nog belangrijker: ook FIFA+ zendt een aantal wedstrijden live uit. Hier heb je een brede keuze aan voetbalwedstrijden, dus voor de echte voetballiefhebber is deze app ideaal. In de app zijn ook achtergrondverhalen en interviews met voetballers te zien.

The Official FIFA App

FIFA

Gratis via App Store
Fifa WK 2022

3. NPO Start: gratis voetbalwedstrijden kijken

Heb je een wedstrijd gemist en wil je deze terugkijken? Dan is de NPO Start-app iets voor jou. NPO zendt de WK 2022-wedstrijden ook via deze app uit en de app biedt de mogelijkheid om de wedstrijden later terug te kijken. Handige feature, zeker omdat een aantal wedstrijden net onder werktijd worden uitgezonden.

De NPO Start-app is gratis te downloaden in de App Store en heeft geen in-app-aankopen. Een perfect manier dus om gratis het WK (terug) te kijken!

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

4. Ziggo Go en andere providers

Heb je een abonnement bij Ziggo of KPN? Dan kan je ook deze apps downloaden om alle wedstrijden te zien. Hiervoor heb je dan wel je inloggegevens nodig om in te loggen, zodat je meer zender dan enkel NPO 1, 2 of 3 kan kijken.

Groot voordeel van deze apps is dat je tot veel meer zenders toegang hebt, waardoor je ook voetbalwedstrijden kunt kijken die bijvoorbeeld bij de BBC op Sportza komen. Zo volg je ook onze buren aan de andere kant van het kanaal tijdens het WK! De apps zijn gratis te downloaden in de App Store, maar een abonnement is vereist om in te loggen.

Ziggo GO

Liberty Global Operations BV

Gratis via App Store

KPN TV

KPN B.V.

Gratis via App Store

Wanneer speelt het Nederlands elftal?

Nu je een app hebt geïnstalleerd om de WK-wedstrijden te kijken, is het natuurlijk van belang om te weten wanneer Oranje nog speelt. Het Nederlands elftal speelt in ieder geval vanavond, 9 december, om 20.00 uur tegen Argentinië, maar daarnaast zijn de volgende wedstrijden nog mogelijk.

  • Dinsdag 13 december om 20.00 uur tegen Brazilië of Kroatië
  • Zaterdag 17 december om 16.00 uur uur in de wedstrijd voor de 3e plaats
  • Zondag 18 december om 16.00 uur in de finale

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu