De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Zo schakel je aanbevolen en recente apps uit in het dock van je iPad

Michel van 't Klaphek
3 februari 2019, 10:27
2 min leestijd
Zo schakel je aanbevolen en recente apps uit in het dock van je iPad

Met de dock werk je snel en efficiënt op je iPad. Wanneer je een app vaker gebruikt wordt deze automatisch toegevoegd aan deze balk onderin, zodat je snel kunt schakelen. Als je dit niet wilt kun je de snelkoppeling verwijderen. Zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie.

Aanbevolen en recente apps uitschakelen op je iPad-dock

Op de iPad is het mogelijk om de dock van je favoriete apps te voorzien. De programma’s die je het meest gebruikt, staan dan altijd onderaan op het scherm, ook als je door de verschillende schermen veegt. Op de grotere iPad (met 12,9 inch-scherm) kun je zo maar liefst vijftien snelkoppelingen kwijt.

Hiernaast kun je ook recent geopende programma’s op de dock kwijt. Deze komen automatisch aan de rechterkant te staan, met een streepje in het midden zodat je onderscheid kunt maken met je zelf geselecteerde favoriete apps. Dit ken je misschien van de Mac, waar de dock op dezelfde manier werkt.

Zo schakel je de apps uit (en in)

Alhoewel de app-iconen een handige manier zijn om snel te switchen tussen programma’s, vindt niet iedereen de functie even fijn. De dock kan bijvoorbeeld snel onoverzichtelijk worden en de app-iconen botsen qua kleuren soms met elkaar. Gelukkig is het mogelijk om aanbevolen en recente apps uit te schakelen. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Open de ‘Instellingen’;
  2. Kies ‘Algemeen’ en tik op ‘Multitasking en dock’;
  3. Schakel het schuifje achter ‘Toon aanbevolen en recente apps’ uit.

Zo ga je weer terug

Vind je de dock toch behoorlijk leeg nu? Schakel de aanbevolen en recente apps dan weer in door de schakelaar uit stap 3 de andere kant op te schuiven. Wil je nóg effectiever werken met je iPad? Check dan ook onze tip hoe je in één keer grote stukken tekst selecteert.

Volg het laatste nieuws over iOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu