Tip: Recente apps uitschakelen in het iOS 11-dock van de iPad
Rutger Otto

Met name voor de iPad was iOS 11 een grote en welkome update. Eén van de vernieuwde onderdelen is de dock waar apps worden gezet. In dit tip-artikel vertellen we hoe je recent gebruikte apps hier in- of uitschakelt.

Recent gebruikte apps

Op de iPad is het mogelijk om het dock van je favoriete apps te voorzien, zoals op de iPhone. De apps die je het meest gebruikt, staan dan altijd onderaan op het scherm, ook als je door de verschillende schermen veegt. Op de iPad mini kun je elf apps kwijt, op de grote 12,9-inch iPad Pro maar liefst vijftien. In eerdere versies van iOS was dat aantal een stuk minder.

Maar het houdt hier niet op. Naast de standaard favoriete apps, kun je ook nog drie ‘recent gebruikte apps’ weergeven in de dock. Deze komen aan de rechterkant te staan, na een streepje dat deze apps scheidt van de applicaties die standaard in de dock staan. Dit streepje ken je mogelijk ook van de Mac, die apps op dezelfde manier scheidt.

Drag & Drop

Zo schakel je de apps uit (en in)

Hoewel het een handige functie is om snel terug te keren naar apps waarmee je bezig was, kun je de weergave van recent geopende apps ook uitschakelen op de iPad. Daarvoor doorloop je onderstaande stappen:

  1. Open de ‘Instellingen’;
  2. Ga naar ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Multitasking en dock’;
  4. Schakel het schuifje achter ‘Toon aanbevolen en recente apps’ uit.

Suggesties

Op dezelfde manier schakel je de recent gebruikte apps natuurlijk weer in. Let overigens wel op: naast recente apps schakel je met deze functie ook aanbevolen apps uit. Deze apps geeft Siri als suggestie op bepaalde momenten van de dag. Dat wordt bepaald aan de hand van je dagelijkse appgebruik.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.