De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo voorkom je ongewenste AirDrops naar jouw Apple-apparaat

Florence Peeters
23 februari 2019, 13:37
2 min leestijd
Zo voorkom je ongewenste AirDrops naar jouw Apple-apparaat

Zit je net lekker een serie te kijken in de trein, krijg je een AirDrop-verzoek met een kattenfoto van een vreemde binnen. Gelukkig kun je gemakkelijk voorkomen dat je een ongewenste AirDrop ontvangt op je iPhone, iPad of Mac.

Lees verder na de advertentie.

Ongewenste AirDrop-deelverzoeken voorkomen

AirDrop is één van de makkelijkste manieren om foto’s, bestanden, websites en meer te delen tussen Apple-apparaten. Het maakt hierbij niet per se uit of de eigenaren elkaar kennen. Dat kan handig zijn, maar ook vervelend in situaties waarin iemand per ongeluk steeds de verkeerde persoon iets probeert te AirDroppen.

Daarnaast is het zo dat als je van iedereen een AirDrop kan ontvangen, zij ook jouw apparaat in het overzicht zien. Wil je om welke reden dan ook deze toegang inperken, dan doe je dat als volgt in iOS en macOS.

AirDrop-voorkeuren aanpassen in iOS

ongewenste AirDrop
  1. Open Instellingen en tik op ‘Algemeen’;
  2. Tik hier op ‘AirDrop’;
  3. Selecteer ‘Alleen contacten’ of ‘Ontvangen uit’ als je helemaal geen AirDrop-verzoeken meer wil ontvangen.

Ben je bijvoorbeeld op vakantie en heeft iemand anders een foto van jou gemaakt? Via het Bedieningspaneel kun je je AirDrop-instellingen snel aanpassen. Zo kan je het vakantiekiekje alsnog ontvangen, zonder dat je diegene hoeft toe te voegen aan je contacten.

Om het Bedieningspaneel te openen, veeg je op een iPhone 8 of ouder van onder naar boven en bij een iPhone X of nieuwer vanuit de rechterbovenhoek naar het midden. Tik vervolgens stevig op het menu waar de vliegtuigmodus en het wifi-icoontje staan. Tik daarna op ‘AirDrop’ en je kunt aanpassen van wie je het bluetoothverzoek kan ontvangen.

Zo verander je AirDrop-voorkeuren op de Mac

Ook in macOS is AirDrop een enorm handige functie, omdat je hiermee bijvoorbeeld gemakkelijk bestanden kunt delen vanaf je iPhone naar de Mac en andersom. Zit je in een openbare ruimte of kantoortuin en wil je niet zomaar een deelverzoek van een onbekend bestand krijgen? Volg dan de stappen hieronder.

  1. Open de Finder op jouw Mac;
  2. Tik in het linkermenu op ‘AirDrop’ of gebruik de toetsencombinatie ‘Cmd+Shift+R’;
  3. Tik onderaan op ‘Ik mag worden gevonden door:’ en pas dit aan niet ‘Alleen contacten’ of ‘Niemand’.

Wil je meer handige tips? Check bijvoorbeeld ook hoe je je Mac ontgrendelt met een Apple Watch of hoe je reclametracking op je iPhone voorkomt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu