5 bestandstypen die je razendsnel met AirDrop kunt delen

Lars Paijmans
22 januari 2019, 14:54
3 min leestijd
5 bestandstypen die je razendsnel met AirDrop kunt delen

Hoe vaak deel jij iets met AirDrop? Veel iPhone- en Mac-bezitters zijn waarschijnlijk vergeten dat de functie bestaat. En dat terwijl je met deze AirDrop-tips kunt zien hoe handig het is.

Lees verder na de advertentie.

AirDrop tips: 5 handige bestanden om te delen

Of je nu een contactpersoon, url van een website of foto deelt, de kans is groot dat je hiervoor apps als Gmail, WhatsApp, Facebook of WeTransfer voor gebruikt. Zonde, want Apple heeft met AirDrop een uitstekende functie in iOS verwerkt, die al deze taken niet alleen efficiënter, maar ook een stuk sneller kan uitvoeren.

Een bestand delen via AirDrop is bovendien heel simpel: tik op het deel-icoon en je krijgt direct de apparaten in je directe omgeving te zien die beschikbaar zijn voor AirDrop. Je Mac bijvoorbeeld, maar ook de iPhone of Apple-apparaten van je collega’s en gezinsleden.

AirDrop tips

1. Foto’s en video’s versturen

De bekendste manier om AirDrop te gebruiken heeft met foto’s en video’s te maken. Selecteer de bestanden in je fotogalerij en je kunt ze razendsnel naar een ander apparaat in de buurt verzenden. Als je meerdere foto’s hebt gemaakt, kun je deze stuk voor stuk via WhatsApp versturen, maar via AirDrop werkt het een stuk sneller. Dit doen wij bijvoorbeeld regelmatig met lange en grote videobestanden die we op de iPhone 7 Plus gemaakt hebben en naar de Mac willen verzenden.

AirDrop tips

2. Apps delen

Een iOS-app kun je delen door de url op te zoeken via de App Store en deze door te sturen, maar wist je dat je het app-icoon ook stevig in kunt drukken met 3D Touch? In het menu wat dan verschijnt kun je op deel tikken, waarna je ze meteen kunt delen zonder de App Store te openen. De ontvanger opent op zijn beurt direct de juiste pagina en kan de app direct installeren of bekijken.

3. Podcasts delen

Als je een leuke podcast-aflevering hebt ontdekt, wil je deze natuurlijk delen met anderen. In plaats van een losse chat-app te openen om een link te delen, kun je met AirDrop gemakkelijk een podcast versturen waarna de ontvanger direct de juiste pagina binnenkrijgt. Om dit te doen ga je naar de podcast-pagina, tik je op delen en kies je de persoon in het AirDrop-venster.

AirDrop tips

4. Contacten delen

Het ontvangen van een gedeeld contact via AirDrop is vele malen simpeler dan via iMessage, WhatsApp of een andere dienst. Als je een contactpersoon bekijkt, op deel tikt en AirDrop kiest krijgt de ontvanger direct de optie om alle (netjes geordende) info op te slaan. Geen gedoe met nieuwe contacten aanmaken dus, je hoeft enkel op opslaan te drukken.

AirDrop tips

5. Apple Music nummers delen

Als zowel jij als je ontvanger lid zijn van Apple Music, kan AirDrop een uitkomst zijn om meer te weten te komen over elkaars muzieksmaak. Ieder nummer, album of afspeellijst kun je namelijk gemakkelijk via AirDrop verzenden, waarna de ontvanger meteen kan beginnen met luisteren. Tik simpelweg op de deelknop, kies voor AirDrop en je muzieksuggestie is verstuurd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu