Tip: Zo ontgrendel je je Mac met je Apple Watch
Rick van der Veer

Heb je een Mac en draag je daarnaast een Apple Watch? Dan kun je deze gebruiken om je computer te ontgrendelen. In dit artikel laten we je zien hoe het werkt.

Je Mac ontgrendelen met Apple Watch

Als je regelmatig wegloopt van je Mac, kun je deze het beste vergrendelen om te voorkomen dat iemand bij je gegevens kan. Het nadeel hiervan is dat je telkens opnieuw je wachtwoord in moet voeren als je even weg bent geweest. Gelukkig kun je dit een stuk makkelijker maken voor jezelf als je ook een Apple Watch draagt.

Om je Mac te kunnen ontgrendelen met je Apple Watch heb je een iPhone nodig met iOS 10 of hoger. Daarnaast moet je Mac of MacBook nieuwer zijn dan mid-2013 en macOS Sierra of hoger draaien. Ook moet je al je apparaten met iCloud verbonden hebben en tweeledige authenticatie aan hebben staan. Daarnaast moet je zowel wifi als bluetooth aan hebben staan op je Mac.

Mac ontgrendelen met Apple Watch

Apple Watch-unlock instellen

Om het ontgrendelen met je Apple Watch in te stellen, volg je simpelweg onderstaande stappen.

  1. Klik op het Apple-menu linksboven;
  2. Open Systeemvoorkeuren op je Mac en ga naar ‘Beveiliging en privacy’;
  3. Vink de optie ‘Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch’ aan.

Je kunt niet in alle gevallen automatisch je Mac laten ontgrendelen met je Apple Watch. Zo zul je je wachtwoord altijd in moeten voeren als je je Mac herstart, of hem net hebt aangezet. In sommige gevallen werkt de functie niet goed: in die situatie moet je alsnog je wachtwoord invullen.

Twee-factor-authenticatie

Krijg je een melding dat je tweeledige verificatie nodig hebt om ontgrendelen met je Apple Watch in te stellen? Dan gebruik je waarschijnlijk nog een oude beveiligingsmethode om je account veilig te stellen. Dit kun je oplossen door in te loggen op je Apple ID en daar tweestapsverificatie uit te schakelen.

Hierna moet je de ‘nieuwe’ versie van de authenticatiemethode aanzetten. Dit doe je op je Mac via ‘Systeemvoorkeuren → iCloud → Accountgegevens’. Onder het tabblad ‘Beveiliging’ stel je vervolgens twee-factor-authenticatie in.

Lees ook: drie manieren om het scherm van je Mac te vergrendelen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.