In 4 stappen je iPhone op stil zonder belangrijke telefoontjes te missen

Rutger Otto
3 februari 2015, 17:18
1 min leestijd
In 4 stappen je iPhone op stil zonder belangrijke telefoontjes te missen

In dit artikel leggen we uit hoe je een iPhone op Niet storen zet, terwijl echt belangrijke telefoontjes waar je op zit te wachten wel doorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Niet storen

Misschien heb je wel eens in het dilemma gezeten dat je eigenlijk niet gestoord wilde worden, maar dat je nog een belangrijk telefoontje verwachtte dat je echt niet kan missen. Hoe zorg je er dan voor dat je alleen een melding krijgt van dat telefoontje, terwijl de rest langs je heen gaat?

Gelukkig heeft Apple daar een oplossing voor bedacht, met de Niet Storen-functie in iOS. Als je deze instelt, komen alleen meldingen die jij expliciet hebt toegestaan door terwijl de rest geblokkeerd wordt. Zo mis je niets van waarde, maar blijf je wel ongestoord.

Niet storen instellen

Het zodanig instellen van de Niet storen-functie dat je nog wel door bepaalde mensen gebeld kan worden is heel simpel, volg hiervoor deze 4 stappen:

  1. niet storenOpen Telefoon en kies Favorieten.
  2. Als je geen favorieten hebt toegevoegd, vind je hier een lege lijst. Via de plus-knop rechtsboven in het scherm kun je contacten toevoegen als favoriet die je als belangrijk beschouwt.
  3. Ga nu naar Instellingen → Niet storen → Sta oproepen toe van → kies voor Favorieten.
  4. Zet het schuifje achter Herhaalde oproepen in de instellingen van Niet storen op groen. Hiermee schakel je in dat de tweede oproep binnenkomt als iemand uit je Favorietenlijst twee keer binnen drie minuten belt.

Op deze manier mis je echt belangrijke bellers dus niet meer, ook wanneer Niet Storen is ingeschakeld. De eerste keer dat je gebeld wordt, hoor je het niet, maar de tweede keer zal je iPhone overgaan.

Check meer tips voor je iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu