iOS 8 tip: zo werken de nieuwe functies in de Mail-app

Wouter Nijsen
2 oktober 2014, 17:04
3 min leestijd
iOS 8 tip: zo werken de nieuwe functies in de Mail-app

De Mail-app is gelijktijdig met iOS 8 van een fikse update voorzien. Naast nieuwe swipe-functies zijn er nog een aantal handige verbeteringen toegevoegd. We lichten de nieuwe Mail-functies voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

1. Nieuwe swipe-bewegingen

Mail-functies

De nieuwe swipe-bewegingen zijn niet revolutionair, want ze bestonden al in de populaire Mailbox-app, maar desondanks is het handig dat ze zijn toegevoegd. Je kunt nu diverse handelingen uitvoeren, zonder mails eerst te hoeven openen.

Door een bericht bijvoorbeeld naar rechts te vegen, markeer je hem als (on)gelezen. Er verschijnen meer opties wanneer je een mailtje naar links veegt. Je kunt ervoor kiezen om het te markeren, verwijderen, beantwoorden of door te sturen. De Mail-app werkt een stuk intuïtiever dan voorheen omdat je vanuit je inbox direct kan bepalen wat er met de berichten gedaan moet worden.

2. Mailtjes tussentijds opslaan

Wanneer je aan een e-mail werkt, heb je altijd momenten dat je eventjes iets wilt teruglezen of opzoeken. Dit kan nu zonder dat je je werk hoeft af te sluiten. Door je mailtje naar beneden te swipen, veeg je hem kort aan de kant en sla je hem op. Vervolgens kun je in alle rust je inbox even nalopen om hetgeen weer op te zoeken.

Wil je het mailtje weer hervatten, veeg of druk dan onderaan op het scherm op het bericht. Zo ‘multitask’ je als het ware binnen de Mail-app, een erg handige toevoeging!

3. Handoff

Mail-functies

Met Handoff introduceert Apple een manier om op een apparaat een mailtje te beginnen en deze vervolgens af te maken op een ander device. Wanneer je bijvoorbeeld op je Mac aan een bericht begint, komt er in het lock-scherm van je iPhone een Handoff-icoontje te staan. Wanneer je deze vervolgens naar boven veegt, kun je gelijk verdergaan waar je was gebleven, zonder dat er tekst verloren gaat.

Let wel op: de Handoff-functie tussen iOS- en Mac-apparaten werkt op dit moment nog niet, maar wordt geïntroduceerd wanneer OS X Yosemite uitkomt (op 14 oktober). Nog even afwachten dus.

4. Gebeurtenissen of contacten aanmaken

Wanneer je via een mail wordt uitgenodigd voor een afspraak, kun je deze in de nieuwe Mail-app gelijk toevoegen aan je agenda. De app selecteert automatisch data en herkent wanneer deze in de Agenda te importeren zijn. Ook kun je informatie over personen direct opslaan in je Contacten. Het enige wat je hoeft te doen is de persoonsgegevens even vast te houden; vervolgens krijg je de optie om ze direct aan je contacten toe te voegen.

5. Interactieve meldingen

Mail-functies

In een eerder artikel stonden wel al uitgebreid stil bij de nieuwe functionaliteiten die de interactieve meldingen in iOS 8 bieden. Toch willen we de interactieve meldingen van de Mail-app nog kort even noemen. Wanneer je een nieuw mailtje binnenkrijgt, kun je deze nu markeren als gelezen of direct verwijderen. Wil je echter direct een reactie typen, dan wordt vooralsnog Mail geopend.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu