iOS 8 tip: interactieve meldingen checken in het berichtencentrum

Wouter Nijsen
1 oktober 2014, 15:51
1 min leestijd
iOS 8 tip: interactieve meldingen checken in het berichtencentrum

iOS 8 brengt een groot aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Een daarvan zijn de interactieve meldingen die nu in het berichtencentrum te vinden zijn. Hiermee kun je direct vanuit je homescherm op meldingen reageren, zonder eerst de afzonderlijke apps te hoeven openen.

Lees verder na de advertentie.

Op interactieve meldingen reageren

interactieve meldingen

In voorgaande versies van iOS werden ook alle meldingen verzameld in je berichtencentrum. Dit berichtencentrum open je met een swipe naar beneden om zo vervolgens alle meldingen te bekijken. Het was al mogelijk om op deze meldingen te reageren, maar dat gebeurt nu in iOS 8 op een iets andere manier dan voorheen.

Waar je eerder werd doorgestuurd naar de desbetreffende app, kun je nu vanuit je berichtencentrum direct op berichten reageren. Dit gaat als volgt in zijn werk: wanneer je bijvoorbeeld een sms’je ontvangt, swipe deze dan naar beneden. Vervolgens zie je dat je direct een antwoord kan typen en verzenden, zonder dat je eerst de standaard Berichten-app hoeft te openen. Meer hoef je er niet voor te doen, super makkelijk dus.

Ondersteuning van interactieve meldingen

interactieve meldingen

Op het moment van schrijven ondersteunen nog maar een beperkt aantal apps de interactieve meldingen. Naast sms’jes is het op dit moment ook mogelijk om direct te reageren op meldingen van de Herinneringen-, Agenda- en Mail-app. Bij de Mail-app werkt het echter anders, want direct een reactie typen is er niet bij. In plaats daarvan kun je ervoor kiezen om e-mails te markeren als gelezen of direct te verwijderen. Er zijn echter nog weinig apps van derden die de interactieve meldingen ondersteunen. De Twitter- en Skype-app zijn al van ondersteuning voorzien, maar het begint interessanter te worden wanneer er meer apps gebruikmaken van interactieve meldingen.

Lees meer iOS 8 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu