Je iPhone X sneller bedienen: 4 tips en trucs op een rij

30 augustus 2018, 17:00
2 min leestijd
Je iPhone X sneller bedienen: 4 tips en trucs op een rij

De iPhone X laat zich heel anders bedienen dan alle voorgaande iPhones. Maar met deze vier tips heb je het nieuwe display zo onder de knie.

Vier slimme iPhone X bedienen-tips

Omdat de homeknop is verdwenen, heeft Apple wat nieuwe manieren bedacht om het toestel te bedienen. Als je echter niet oplet tijdens het instellen, gaan veel details van deze nieuwe bediening ongetwijfeld aan je voorbij. Zo kun je (als je weet wat je doet) razendsnel door je actieve apps bladeren, sneller geforceerd afsluiten of terugkeren naar de laatst geopende app.

1. Sneller de App Switcher openen

Twee keer de homeknop indrukken om de app switcher te openen is er niet meer bij. Dus open je voortaan met een veegbeweging je scherm met alle geopende apps. De instructies die Apple geeft zijn echter trager en omslachtiger dan nodig is.

In plaats van naar boven te vegen en even te wachten, kun je razendsnel al je geopende apps inzien door vanuit de linker onderhoek van het scherm diagonaal naar boven te vegen. Dit werkt vanaf je homescreen, maar ook als je al een app gebruikt. Het kan even duren tot je de exacte beweging onder de knie hebt, maar daarna wil je waarschijnlijk niet meer terug.

2. Sneller bladeren door al je geopende apps

Aan de onderkant van het iPhone X-scherm is een kleine balk zichtbaar. Deze geeft aan dat je terug naar je homescreen kunt door naar boven te vegen. Het is echter ook de plek om een voor een door al je geopende apps te bladeren. Veeg simpelweg van rechts naar links om naar je vorige app terug te gaan en veeg van links naar rechts om weer naar de volgende te gaan.

iphone x bedienen

3. Keer terug naar je laatst geopende app

Bovenstaande handeling werkt goed als je al een app op je scherm hebt staan, maar op je homescreen is deze streep verdwenen. Toch is deze app-bladerfunctie gewoon nog actief. Veeg dus vanaf je homescreen van rechts naar links en je kunt direct verder met de app waar je het laatst mee bezig was.

4. Apps sneller geforceerd afsluiten

Aanvankelijk lijkt het afsluiten van apps alleen mogelijk te zijn met twee handen, maar dit valt in de praktijk wel mee. Nadat je de app switcher geopend hebt, hoef je een app alleen even ingedrukt te houden. Zodra het rode bolletje met het minnetje verschijnt, veeg je de app naar boven zonder het scherm los te laten. Zo sluit je een app volledig af, al is dit minder goed voor je iPhone dan je misschien dacht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu