Tip: iOS-apps geforceerd sluiten is slecht voor je iPhone

Lars Paijmans
20 juli 2017, 11:07
1 min leestijd
Tip: iOS-apps geforceerd sluiten is slecht voor je iPhone

Zo nu en dan iPhone-apps geforceerd afsluiten omdat het goed is voor het toestel, is één van de grootste fabeltjes in iPhone-land. Door dit te doen maak je het toestel juist trager en gaat de accu eerder leeg.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-apps geforceerd afsluiten is niet goed

Voordat je gaat slapen alle geopende apps afsluiten: veel mensen doen het, maar het heeft een averechts effect. Apple-kenner John Gruber legt vandaag op zijn blog nog eens uit waarom je dit niet meer moet doen.

iPhone-apps geforceerd afsluiten

Het voelt misschien goed om apps op deze manier te sluiten, maar je maakt er zowel je iPhone als je iPad trager mee. Apple heeft iOS namelijk zo ontworpen dat apps die je een tijdje niet meer opent, worden bevroren. Ze verbruiken nauwelijks accu en geen werkgeheugen, waardoor ze ook geen invloed hebben op de prestaties van je iPhone.

iOS is ervoor gemaakt

Als je na een tijdje een bevroren app weer opent, kost het voor je iPhone heel weinig moeite om hem weer op te starten. Sterker nog, een app die geforceerd is afgesloten opnieuw opstarten, kost veel meer energie. Uiteindelijk is de iPhone van iemand die apps op deze manier sluit dus minder vlot en eerder leeg.

Het op deze manier afsluiten van apps is dan ook alleen bedoeld voor de momenten dat de app vastloopt of een ander probleem zich voordoet. Dit heeft Apples software-topman Craig Federighi al meerdere malen gezegd, maar het fabeltje blijft lastig uit de wereld te krijgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu