Tip: Zo verberg je de inhoud van je notificaties op je iPhone

Rick van der Veer
22 maart 2018, 10:58
1 min leestijd
Tip: Zo verberg je de inhoud van je notificaties op je iPhone

Om je privacy te verbeteren als je iPhone of iPad vergrendeld is, kun je de inhoud van je notificaties en meldingen verbergen. In deze tip laten we je zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo verberg je de inhoud van je notificaties

Tenzij je een iPhone X hebt, toont je iPhone of iPad standaard de inhoud van meldingen als je er eentje binnenkrijgt. Het scherm licht op en je ziet in één oogopslag wat er binnenkomt. Dat is niet altijd handig, vooral als er andere mensen in de buurt zijn. Niet altijd wil je dat iedereen kan meekijken.

Gelukkig kun je je iPad of iPhone zo instellen dat je de inhoud van notificaties pas ziet als je het apparaat hebt ontgrendeld. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan.

  1. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Berichtgeving’;
  2. Tik op ‘Toon voorvertoning’;
  3. Kies voor ‘Altijd’, ‘Indien ontgrendeld’ of ‘Nooit’.

Heb je een iPhone X, dan is de inhoud van je notificaties standaard alleen te lezen als Face ID je gezicht herkend heeft. Je berichten verschijnen dan simpelweg door naar je iPhone te kijken. Als iemand anders het scherm aanzet, ziet die persoon alleen welke apps een melding geven, maar niet wat er in staat.

iPhone notificaties verbergen

Op de iPhone 8 en eerdere toestellen moet je de optie handmatig aanzetten. Je ziet dan pas de inhoud van notificaties op het moment dat je met Touch ID je iPhone ontgrendelt. Door bovenstaande stappen te volgen, heb je de optie zo aangezet.

Onlangs werd er een iOS-bug ontdekt die via Siri de inhoud van deze afgeschermde notificaties kan weergeven. Apple zal deze bug waarschijnlijk snel oplossen met een toekomstige iOS-update. Je leest meer over deze bug in het onderstaande artikel.

Lees verder: Siri leest inhoud van verborgen berichten voor bij vergrendelde iPhones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu