Blijft je iPhone tijdens het opstarten hangen bij het Apple-logo? Dit kun je doen

Michel van 't Klaphek
16 juni 2020, 13:01
2 min leestijd
YouTube video player

Paniek! Je iPhone blijft tijdens het opstarten hangen op het Apple-logo en reageert nergens op. Blijf rustig, want met deze tips krijg je ‘m snel weer aan de praat.

Lees verder na de advertentie.

Blijft je iPhone tijdens het opstarten hangen op het Apple-logo? Dan zit het toestel in een zogeheten bootloop. Hierbij start het toestel zich doorlopend opnieuw op, zonder voorbij het Apple-logo te komen. Op dit punt sluit hij zichzelf namelijk weer af, waarna het riedeltje opnieuw begint.

Oplossing 1: Resetten

De eerste oplossing is simpel: probeer je toestel geforceerd opnieuw op te starten. Geforceerd starten van de iPhone 8 en nieuwere toestellen werkt als volgt:

  1. Druk de volume-omhoogknop kort in;

  2. Druk de volume-omlaagknop kort in;

  3. Houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt;

  4. Laat de knop los zodra het Apple-logo verschijnt.

Voor de iPhone 7 werkt het net iets anders: houd de volume-omlaagknop en de sluimerknop tegelijkertijd ingedrukt tot het toestel weer opnieuw start. Heb je een iPhone 6s of ouder, houd dan de knop voor de sluimerstand en de homeknop tegelijk ingedrukt. Laat beide knoppen pas los als het Apple-logo opnieuw verschijnt.

Oplossing 2: Zet een back-up terug

Blijft je iPhone in de bootloop hangen? Probeer je iPhone dan te herstellen via je pc of Mac. Vanaf macOS Catalina gebruik je hiervoor de Finder, vorige versies kunnen terecht bij het oude, vertrouwde iTunes.

iphone blijft hangen op apple-logo

Koppel je iPhone aan je computer, druk kort om de volume-omhoogknop en vervolgens kort op de volume-omlaagknop. Houd daarna de powerknop ingedrukt totdat je toestel in de herstelmodus zit. Kies ‘Werk bij’zodra deze optie op het scherm van je Mac wordt getoond.

Oplossing 3: Batterij leeg laten lopen

Bij een bootloop blijft je toestel zich automatisch afsluiten en opstarten. Zodra de batterij leeg is komt er hoe dan ook een eind aan dit proces. Indien de geforceerde reset niet heeft geholpen is het daarom verstandig om simpelweg geduld te hebben. Het opnieuw opstarten kost een hoop energie, dus je iPhone is binnen de kortste keren door zijn accuvoorraad heen.

4. Oplossing 4: Ga naar Apple

Hebben bovenstaande oplossingen niet geholpen? Dan zit er niets anders op dan het inschakelen van professionele hulp. Meld je daarom bij de klantenservice van Apple, of klop aan bij een geautoriseerde Apple Service Provider. Deze winkels, zoals Amac, mogen namens de iPhone-maker reparaties uitvoeren.

Tips om iPhone-problemen op te lossen

Op iPhoned delen we regelmatig tips om problemen met je Apple-telefoon op te lossen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in onze gids over wat je moet doen als je iPhone helemaal niet meer aangaat. De situatie is in de meeste gevallen namelijk minder uitzichtloos dan dat het in eerste instantie lijkt. En is het nodig om met een verse start te beginnen? Check dan onze handleiding voor het herstellen van je iPad en iPhone.

iPhone vastgelopen na herstarten? Zo los je het op
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu