De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Een iPad of iPhone herstellen die vastzit in de Herstelmodus

Lars Paijmans
29 april 2018, 10:34
2 min leestijd
Een iPad of iPhone herstellen die vastzit in de Herstelmodus

Is je iPad of iPhone vastgelopen en wil je hem herstellen? Dan kan het gebeuren dat het apparaat blijft vastzitten in de herstelmodus. Dankzij deze tip los je dit probleem op.

Lees verder na de advertentie.

Een iPad of iPhone herstellen en problemen oplossen

Als je problemen hebt met je iPhone of iPad, kun je ze vaak oplossen door het apparaat opnieuw op te starten. Werkt dit niet? Probeer dan een geforceerde herstart. Dit doe je door de vergrendel- en homeknop ingedrukt te houden, totdat het scherm met het Apple-logo verschijnt. In negen van de tien gevallen is dit genoeg om je iPhone of iPad weer aan de praat te krijgen. Toch kan het gebeuren dat het apparaat in de herstelmodus blijft hangen. Het witte of zwarte scherm met het Apple-logo verschijnt, maar daarna gebeurt er niets.

iPad iPhone herstellen

Er zijn verschillende oplossingen voor. Als je geen toegangscode gebruikt, kun je het apparaat simpelweg op je Mac aansluiten om het te herstellen of een reservekopie terug te zetten. De meeste gebruikers hebben echter wel een toegangscode. Het probleem hierbij is dat iTunes je vraagt deze code op je iPhone of iPad in te vullen, voordat je het toestel kunt herstellen. Dit is uiteraard niet mogelijk, omdat hij vastzit in de herstelmodus. In dit geval kun je een iPad of iPhone herstellen door onderstaande stappen te doorlopen:

  1. Open iTunes en verbind je iPhone met je computer;
  2. Houd de vergrendel- en homeknop drie seconden ingedrukt;
  3. Laat de knoppen los en houd ze daarna wederom ingedrukt, nu tien seconden lang;
  4. Druk vervolgens alleen de homeknop 15 seconden lang in;
  5. Het iTunes-logo en een Lightningkabel verschijnen nu in beeld;
  6. Volg de instructies in iTunes op je Mac of pc.

Door op deze manier de iPhone of iPad herstelstand te doorbreken, kun je het apparaat weer bedienen vanuit iTunes. Kies er daarna voor om het toestel te herstellen zodat alle gegevens worden gewist, en je weer met een zo goed als nieuw iDevice kunt beginnen. Dit kan flink wat tijd in beslag nemen, gemiddeld ben je er een half uur tot een uur mee bezig. Zorg er in die tijd voor dat je iPhone of iPad met je Mac verbonden blijft. Zo weet je zeker dat het terugzetten van de fabrieksinstellingen soepel verloopt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu