iOS 8 tip: sluit tabbladen van je Mac via Handoff

13 november 2014, 18:05
1 min leestijd
iOS 8 tip: sluit tabbladen van je Mac via Handoff

Met iOS 8 kun je tabbladen op je Mac afsluiten met je iPhone en andersom. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8 tabbladen sluiten

ios 8 tabbladen iphone

Via iCloud kun je foto’s en video’s delen en inmiddels kun je zelfs je telefoon opnemen via Mac of iPad. Met de komst van iOS 8 is de integratie van Apple-apparaten veel hechter geworden. Ditmaal bespreken we hoe je Safari tabbladen op je Mac-brouwser kunt sluiten via je iPhone.

Het was al langer mogelijk om de openstaande tabbladen van je Apple-apparatuur te bekijken, maar nu kun je ze dus ook afsluiten, zonder dat je het betreffende apparaat bij de hand hebt.

Tabbladen sluiten via iOS

ios 8 tabbladen sluiten mac

Open Safari op je iPhone en tik op het icoon rechtsonder in beeld van de twee vierkantjes. Je ziet nu alle geopende tabbladen op je iPhone en helemaal onderin beeld als het goed is ook de tabbladen van je Mac. Veeg over die titel naar links en er verschijnt een rode knop. Tik op deze knop die ‘verwijder’ zegt en je sluit het tabblad van je Mac met je iPhone. Het tabblad is nu ook verdwenen uit de lijst.

Tabbladen sluiten met je Mac

Je kan via de Mac ook iPhone tabbladen sluiten. Dit kun je doen door in Safari op de twee vierkantjes te klikken. Vervolgens krijg je, net als op de iPhone, alle tabbladen te zien en dus ook die van je gekoppelde iPhone. Door op het kruisje van het tabblad te klikken, sluit je de pagina.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu