iOS 8 tip: Berichtencentrum uitschakelen op het toegangsscherm

Rutger Otto
7 november 2014, 14:08
1 min leestijd
iOS 8 tip: Berichtencentrum uitschakelen op het toegangsscherm

Het Berichtencentrum is in iOS 8 een stuk belangrijker geworden met de komst van widgets. Is er privédata te zien, dan zet je het Berichtencentrum misschien liever uit op het toegangsscherm. Zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie.

Berichtencentrum op het toegangsscherm

In iOS 8 kun je het Berichtencentrum naar beneden vegen nog voordat je de iPhone hebt ontgrendeld. Zo heb je meteen toegang tot je widgets. Dat is in veel gevallen heel handig, maar het gaat een klein beetje ten koste van je privacy. Zo kan iedereen bijvoorbeeld je agenda checken of even snel een notitie maken of verwijderen als je zulke widgets hebt ingeschakeld.

Hoewel mensen niet kunnen doorklikken naar de apps (een toegangscode of vingerafdruk is dan benodigd) geef je misschien toch potentieel meer prijs dan je wil. Er is echter een manier om te zorgen dat het Berichtencentrum pas te openen is nadat je het toestel hebt ontgrendeld.

Berichtencentrum uitschakelen

berichtencentrum uitschakelen

Om het in te stellen volg je deze stappen:

  1. Ga naar Instellingen op je iPhone
  2. Open Touch ID en toegangscode
  3. Voer je code in
  4. Scroll omlaag naar het kopje Toegang bij vergrendeling

In deze categorie kun je vier dingen toegang bij vergrendeling verlenen, standaard staan deze aan. Zo is het mogelijk om het ‘Berichtencentrum’-scherm bij vergrendeling in en uit te schakelen, evenals het ‘Vandaag’-scherm en Passbook-gegevens. Je kan ook uitzetten dat meteen op een bericht via iMessage reageren via het Berichtencentrum mogelijk is.

Op deze manier bepaal je zelf wat pottenkijkers kunnen zien als je jouw iPhone ergens op een bureau hebt laten liggen. Schakel je alle functies uit, dan valt er vanuit het toegangsscherm niets naar beneden te vegen.

Meer lezen? Check onze ultieme iOS 8 gids met handige tips!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu