Zo werkt de Apple Watch Theaterstand om je scherm te dimmen
Lars Paymans

Een Apple Watch dragen in de bioscoop was tot watchOS 3.2 vooral irritant door het constant oplichtende scherm. Met de Theaterstand voorkom je dit ongemak in vijf stappen.

Apple Watch Theaterstand gebruiken: zo doe je dat

Met de watchOS 3.2-update voegt Apple een van de meest praktische functies toe aan de smartwatch. Met de Theaterstand zet je het horloge in een speciale stille modus, waarbij het scherm altijd donker blijft. Pas als je op het scherm tikt of aan de Digitale Kroon draait wordt het display weer geactiveerd.

Dit maakt van de Apple Watch Theaterstand een uitkomst voor de momenten waarop een oplichtend schermpje irritant kan zijn. Denk aan de bioscoop of theater, maar ook als je de Watch in bed draagt om je slaappatronen te registreren. Daarom is het extra fijn dat Apple deze nieuwe modus zo toegankelijk heeft gemaakt. Met een icoontje met twee maskertjes (uit het theater) heeft het een prominente plaats in het Bedieningspaneel gekregen.

Apple Watch Theaterstand

De Apple Watch Theaterstand activeren

  1. Activeer je Apple Watch met de wijzerplaat op het scherm;
  2. Veeg naar boven om het Bedieningspaneel te activeren;
  3. Tik op het icoontje met de twee maskertjes om Theaterstand te activeren.

Als het goed is, verschijnt er nu een oranje icoontje bovenin je wijzerplaat met daarin de twee maskertjes. Als het scherm vervolgens uitgaat, wordt het niet meer geactiveerd als je met je pols draait. Druk op de digitale kroon of raak het scherm aan om het display aan te zetten. Doorloop bovenstaande stappen opnieuw om de Theaterstand handmatig weer uit te zetten.

Onthoud wel dat je watchOS 3.2 of hoger moet draaien om deze functie te gebruiken. Loop je tijdens de stappen tegen problemen aan, is het slim om even te controleren op welke versie je Apple Watch draait. Dan kun je na afloop zonder jezelf op te lichten een handje popcorn pakken tijdens de film.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.