Apple Watch gebruiken in de bios: zo werkt de Theatermodus

Lars Paijmans
5 januari 2019, 10:27
2 min leestijd
Apple Watch gebruiken in de bios: zo werkt de Theatermodus

Een Apple Watch is heel handig en leuk, maar niet als het schermpje oplicht tijdens een film in de bioscoop. Met de Theatermodus voorkom je dit ongemak. Dit is hoe je Apple Watch Theatermodus activeert in drie stappen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Theatermodus gebruiken: zo doe je dat

Theatermodus is één van de meest praktische functies van je smartwatch, maar niet iedereen weet van zijn bestaan. Kort gezegd zorgt het ervoor dat de stille modus aangaat en het scherm donker blijft. Pas als je op het scherm tikt of een draai aan de Digitale Kroon geeft licht het display weer op.

De Apple Watch Theatermodus is daarmee een uitkomst voor situaties waarin een oplichtend schermpje irritant en afleidend is. Denk hierbij aan een bioscoop- of theaterbezoek, maar ook als je de smartwatch in bed gebruikt voor het registeren van slaappatronen.

Apple Watch Theatermodus icoon

De Apple Watch Theatermodus activeren

  1. Activeer je Apple Watch met de wijzerplaat op het scherm;
  2. Veeg naar boven om het Bedieningspaneel te activeren;
  3. Tik op het icoontje met de twee maskertjes om Theatermodus te activeren.

Als het goed is, verschijnt er nu een oranje icoontje bovenin je wijzerplaat met daarin de twee maskertjes. Als het scherm vervolgens uitgaat, wordt het niet meer geactiveerd als je met je pols draait.

Druk op de Digitale Kroon of raak het scherm aan om het display weer te activeren. Is de film of het theaterstuk afgelopen? Doorloop dan bovenstaande stappen opnieuw om de Theatermodus handmatig weer uit te zetten.

Theatermodus zit sinds 2017 in watchOS en heette eerst Theaterstand. De naamsverandering heeft verder niets aan de werking gewijzigd. Theatermodus is wel iets anders dan Niet Storen en de Stille Modus. Bij de eerste optie wordt geluid van gesprekken gedempt en bij de tweede functie worden alle klanken geweerd.

Lees meer over watchOS 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu