Tip: Zo stel je een alternatief toetsenbord in op je iPhone of iPad

Lars Paijmans
25 oktober 2018, 13:28
2 min leestijd
Tip: Zo stel je een alternatief toetsenbord in op je iPhone of iPad

De iPhone en iPad hebben standaard een uitstekend digitaal toetsenbord van Apple. Maar in de App Store zijn genoeg alternatieven die unieke functies toevoegen. In deze tip leggen we uit hoe je een alternatief toetsenbord instelt op je iPhone.

Een alternatief iPhone-toetsenbord installeren

Apple staat het sinds iOS 8 toe om een ander toetsenbord op je iPhone of iPad te installeren. Sindsdien zijn er tal van ontwikkelaars aan de slag gegaan om toetsenborden te maken die het net even anders doen dan dat van Apple.

Zo maakt Gboard van Google het makkelijk om zonder een app te verlaten een zoekopdracht te sturen, en kun je met SwiftKey over de toetsen vegen om woorden te vormen. Bekijk in het onderstaande artikel de toetsenbord-apps die wat ons betreft het beste zijn.

Lees ook: De vier beste toetsenbord-apps voor iPhone en iPad

iPhone toetsenbord installeren

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een alternatief toetsenbord, kun je deze gemakkelijk instellen. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen.

Zo stel je een alternatief iPhone-toetsenbord in

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Kies ‘Algemeen’;
  3. Tik op ‘Toetsenbord’;
  4. Tik op ‘Toetsenborden’;
  5. Kies ‘Voeg toetsenbord toe’;
  6. Kies de app die je op je iPhone hebt geïnstalleerd.

Het toetsenbord is nu ingesteld en klaar voor gebruik. Om alle functies goed te gebruiken, kan het helpen om het toetsenbord volledige toegang te geven. Dit doe je in dezelfde toetsenbord-instellingen als hierboven beschreven staat.

Let wel op: door het toetsenbord volledige toegang te geven, kan de ontwikkelaar alles wat je typt oversturen. Dit kan dus gevolgen hebben voor je privacy. Houd daar altijd rekening mee als je een alternatief toetsenbord activeert.

Nu het toetsenbord hebt ingesteld, kun je hem gemakkelijk activeren door op het wereldbolletje te tikken in de linker onderhoek van je toetsenbord. Tik er nogmaals op om terug te keren naar het standaard Apple-keyboard.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu