Dit zegt de kleur van het Airpods-lampje en het is meer dan je denkt

5 april 2024, 8:36
3 min leestijd
Dit zegt de kleur van het Airpods-lampje en het is meer dan je denkt

Het lampje van de AirPods geeft niet alleen de status van de oordopjes weer. Dit zegt de kleur van het AirPods-lampje nog meer!

Lees verder na de advertentie.

Dit zegt de kleur van het AirPods-lampje

Misschien is het je wel eens opgevallen: er zit een héél klein lampje op (of in) de oplaadcase van je AirPods. Vaak let je er misschien niet zo op, maar dit lampje kan je behoorlijk wat vertellen over de (batterij)status van je AirPods én de oplaadcase.

AirPods Pro 2

Als je de AirPods in de oplaadcase hebt zitten (en het klepje is open), geeft het lampje de batterijstatus van de AirPods aan. Ook wanneer je AirPods níét in de oplaadcase zitten, geeft de kleur van het lampje je meer informatie.

In dat geval geeft het lampje de status van de case aan. Groen betekent voldoende opgeladen en oranje betekent dat er minder dan één volle lading van de batterij resteert. Hieronder vind je een overzicht met elke kleur van het AirPods-lampje en wat die kleur precies betekent.

 • Wit knipperend lampje: je AirPods staan in pairing-mode. Dit gebeurt wanneer je op de knop op het oplaaddoosje hebt geklikt en de oordopjes wilt verbinden met de iPhone;
 • Oranje lampje (met AirPods in het doosje): AirPods worden opgeladen;
 • Oranje lampje (zonder AirPods in het doosje): je oplaadcase is niet volledig opgeladen en heeft minder dan één volle lading;
 • Oranje lampje (verbonden met stroomtoevoer): AirPods worden opgeladen;
 • Groen lampje met AirPods in het doosje: de AirPods in het doosje zijn volledig opgeladen;
 • Groen lampje zonder AirPods in het doosje: de oplaadcase is voldoende opgeladen;
 • Groen lampje (verbonden met stroomtoevoer): de AirPods oplaadcase is volledig opgeladen;
 • Oranje knipperend lampje: dat betekent dat de AirPods geen verbinding kunnen maken. Je moet de AirPods dan resetten (hoe je dat doet lees je hieronder);
 • Geen lampje als je het klepje opent: de AirPods zijn leeg en moeten worden opgeladen.
AirPods pro 2 met usb c

AirPods resetten

Willen je AirPods geen verbinding maken? En laten je AirPods de hele tijd een oranje knipperend lampje zien? Dan moet je de AirPods een keer resetten. Dat doe je op de volgende manier.

 1. Open het AirPods-doosje open en houdt de knop (de Configuratieknop) achterop het doosje lang ingedrukt tot het lampje wit begint te knipperen;
 2. Houd de AirPods naast je iPhone, sluit het doosje en open het klepje opnieuw;
 3. Volg de stappen op het iPhone-scherm om je AirPods opnieuw te verbinden.
AirPods Pro koppelen

Lukt het zo niet? Dan kun je nog proberen om de AirPods eerst uit je Bluetooth-verbindingen te gooien. Tik op ‘Instellingen > Bluetooth’. Daarna tik je op het informatie-icoontje (de ‘i’ in een rondje) naast de AirPods. Scrol naar beneden en kies voor ‘Vergeet dit apparaat’. Probeer daarna de bovenstaande stappen nog een keer.

Statuslampje op de AirPods: hier vind je ’em

Het statuslampje kun je op twee plekken vinden, afhankelijk van de AirPods die je hebt. Bij de AirPods 1 en AirPods 2 zit het lampje in de oplaadcase. Hij zit dan tussen de twee oordopjes in.

AirPods Pro lampje kleur

Gebruik je de AirPods Pro 1, de AirPods Pro 2 of de AirPods 3? Of heb je een draadloze oplaadcase? Dan vind je het lampje (en de bijbehorende kleur) aan de buitenkant van de AirPods-oplaadcase. Het lampje zit dan net onder het klepje. Bij de AirPods Max zit het statuslampje naast de lightning-poort bij de rechter oorschelp.

AirPods kopen

Heb je nog geen AirPods? Of blijft de kleur van het lampje op het AirPods-doosje altijd op zwart? Dan moet je shoppen en een nieuwe setje AirPods kopen. Je moet dan nog wel beslissen welke AirPods je wilt. Ga je voor AirPods met noise-cancelling of zonder? De beste AirPods zonder ruisonderdrukking zijn de Apple AirPods 3.

Apple AirPods 3 deals

Los toestel Refurbished

Heb je liever AirPods mét noise-cancelling? Dan moet je bij de AirPods Pro zijn. Die zijn wel wat duurder dan de AirPods 3, maar hebben ook ruisonderdrukking. Voor de beste prijzen check je het overzicht hieronder.

Apple AirPods Pro 2 deals

Los toestel Refurbished

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu