7 toffe features in het vernieuwde iMessage

Gijs Ettes
5 juni 2014, 11:30
3 min leestijd
7 toffe features in het vernieuwde iMessage

iMessage wordt met de update naar iOS 8 van een aantal fijne nieuwe functies voorzien. Wij lichten de tofste iMessage features uit die iOS 8 introduceert en die de functionaliteit van de chat-app sterk verbeteren!

Lees verder na de advertentie.

1. Beheer groepsgesprekken beter

imessage features 1

In iMessage kun je groepsgesprekken beter beheren. Zo kun je een naam voor de groep instellen, personen toevoegen of verwijderen, je locatie delen en eventueel de groep verlaten. Wil je niet gestoord worden door meldingen, maar wel nog deel uitmaken van een groep, dan is het mogelijk om de ‘Niet storen’-functie in te schakelen. Handig hierbij is dat je geen tijdsbestek voor het dempen van de conversatie hoeft in te stellen; bij bijvoorbeeld WhatsApp moet je na maximaal een week wederom de instellingen induiken om groepsmeldingen te dempen.

2. Reageer direct op een inkomend bericht

Voorheen ontving je een pushmelding als iemand een bericht via iMessage naar je stuurde. Vanaf iOS 8 is het mogelijk om direct op de notificatie zelf te reageren. Trek de melding naar beneden, tik je bericht en druk op verzenden. Het is niet meer nodig om iMessage zelf op te starten.

3. Deel je huidige locatie

imessage features 3

Het is misschien wat creepy, maar iMessage geeft je de optie om je locatie direct met je gesprekspartner te delen. Daardoor kun je dus met een druk op de knop de vraag ‘Waar ben je?’ beantwoorden. Ga naar de details van een chat en selecteer ‘Deel mijn locatie’. Vervolgens bepaal je hoe lang je wilt dat je locatie voor de ander zichtbaar is. Je hebt de keuze tussen 1 uur, tot het einde van de dag en voor onbepaalde tijd. Als iedereen in een groepsgesprek hun locatie deelt, zie je op een kaartje waar ze zich op dat moment bevinden.

4. Maak en deel direct video’s

Verder kun je video’s opnemen en delen via de cameraknop linksonder naast het tekstvak. Met een timer kun je instellen hoe lang een videobericht te zien is. Daarna verdwijnt het bericht voor altijd. Het maken en delen van video’s gaat supersnel, zodat je meteen kunt delen wat er bij jou in de buurt allemaal gebeurt. Bovendien laat iMessage je meerdere foto’s en video’s tegelijkertijd versturen en alles wat in een gesprek is gedeeld snel bekijken.

5. Stuur snel geluidsopnames

imessage features 2

Het vernieuwde iMessage is voorzien van een soort walkie-talkie functie die je snel laat inspreken wat je te zeggen hebt. Daarnaast kun je er gemakkelijk een liedje dat je hoort of elk ander willekeurig geluid mee delen. Om de functie te gebruiken, houd je het microfoontje rechtsonder naast het tekstvak even vast. Als je klaar bent, swipe je naar boven om de opname te versturen. Om de opname te annuleren, kun je naar links swipen. En wil je juist luisteren naar een audiobericht, dan hoef je je iPhone alleen naar je oor te brengen.

6. Sms’en vanaf elk apparaat

iMessage profiteert van de betere integratie tussen iOS 8 en OS X Yosemite. Zo toont de app voortaan sms’jes op de Mac (dus ook berichten afkomstig van andere typen telefoons) en worden berichten gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je bent ingelogd. Je kunt daardoor vanaf je Mac probleemloos berichten of sms’jes via iMessage versturen vanuit je contactenlijst, Safari of je agenda.

7. Typen zoals jij dat wilt

imessage features

In theorie past het nieuwe keyboardsysteem dat Apple introduceert in iOS 8 niet in dit lijstje met iMessage features, maar toch is het een verbetering die de functionaliteit van de chat-app ten goede komt. Dankzij QuickType worden er tijdens het chatten woordsuggesties gegeven die relevant zijn voor de context en het contact waarmee je praat. De meer informele gesprekken krijgen meer informele woordsuggesties en in serieuze gesprekken komen meer serieuze woordsuggesties aan bod. Of QuickType ook Nederlands ondersteunt, is nog niet bekend.

Daarnaast stelt Apple verschillende toetsenborden beschikbaar in iOS 8. Mensen die liever schrijven door over het toetsenbord te vegen in plaats van door te typen (ook wel Swypen genoemd), kunnen dit voortaan met iOS 8 doen. De iOS-update is vanaf aankomende herfst beschikbaar voor alle iOS-apparaten, op de eerste iPad en iPhone 4 na.

Check ook onze samenvatting van de WWDC 2014 en alles over iOS 8!

Het laatste nieuws over iMessage

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu