Logitech Slim Combo review: heerlijk iPad-toetsenbord, bepaald geen ‘slimme’ hoes

4 oktober 2018, 19:28
4 min leestijd
Logitech Slim Combo review: heerlijk iPad-toetsenbord, bepaald geen ‘slimme’ hoes

Reviewscore

8

Volgens Apple zijn de iPad 2017 en iPad 2018 de ultieme school- en studie-tablets. Maar daar hoort wel een goed toetsenbord bij. Daarom brengt Logitech de Slim Combo uit, die wij de afgelopen weken hebben getest.

Lees verder na de advertentie.

Aan de slag met de Logitech Slim Combo

Als het op toetsenborden aankomt, heeft de iPad Pro een streepje voor op de goedkopere iPad 2018 en iPad 2017. Dat heeft alles te maken met de Smart Connector. Deze aansluiting is alleen op de iPad Pro aanwezig en maakt het mogelijk om een toetsenbord rechtstreeks op de tablet aan te sluiten. Op die manier kun je het accessoire opladen, koppelen en software-updates installeren.

Logitech Slim Combo review

Omdat de iPad 2018 deze aansluiting niet heeft, brengt dit wat ongemakken met zich mee. Zo moet je het toetsenbord met een kabeltje opladen en maak je via bluetooth een draadloze verbinding tussen de twee. Logitech moest bovendien een andere manier bedenken om de Slim Combo goed te koppelen aan de iPad.

Daarom bestaat het apparaat niet alleen uit een toetsenbord, maar ook uit een case voor de iPad waar je deze magnetisch aan kunt vastklikken. Deze hoes heeft ook een ingebouwde standaard waarmee je de iPad als een laptop wegzet. Aan de bovenkant hiervan is een houder bevestigd voor de Apple Pencil. Handig om er eentje in op te bergen, zodat je deze niet verliest. Wel is het jammer dat je deze houder er niet af kunt halen, wat het een overbodig stukje rubber maakt voor iedere iPad-gebruiker zonder Pencil.

Een geweldig iPad-toetsenbord

Het toetsenbord is uiteraard het belangrijkste onderdeel van de Slim Combo, en daar zijn we ook het meest enthousiast over. De toetsen zijn een stuk fijner in gebruik dan Apples eigen Smart Keyboard, waarvan de knoppen meer als rubber aanvoelen en nauwelijks bewegen tijdens het typen. De variant van Logitech pakt het anders aan, met een toetsenbord dat vanaf de eerste minuut lekker wegtikt.

Logitech Slim Combo review

Een mooie extra is de toevoeging van backlight, waarmee je ook in de avonduren of in donkere ruimtes gemakkelijk blijft typen. Ook dit is iets wat Apples eigen iPad-toetsenbord niet heeft. Tel daarbij een accuduur op die bij normaal gebruik drie maanden meegaat, en je hebt één van de beste iPad-toetsenborden in handen.

Zodra je het toetsenbord eenmalig met bluetooth hebt gekoppeld, maakt deze in de toekomst automatisch verbinding als je het kleine schakelaartje aan de zijkant omzet. Hierdoor is de Slim Combo gemakkelijk in gebruik en ben je in een paar seconden klaar om te beginnen met typen.

Logge hoes voor extreme bescherming

Over de iPad-hoes om hem als standaard te gebruiken, zijn we iets minder te spreken. Het is een prima hoes voor mensen die hun iPad zo goed mogelijk willen beschermen, maar wat ons betreft is hij wel erg zwaar en fors. Hij doet het woordje ‘Slim’ in de naam van de Slim Combo bepaald geen eer aan.

De hoes maakt de iPad een heel stuk zwaarder en logger, waardoor het design van Apple zo goed als volledig verloren gaat. De ingebouwde standaard is wel fijn, zeker als je de iPad gebruikt om aantekeningen te maken of video’s te kijken.

Toch besloten we al snel om een standaard iPad-cover van Apple aan de tablet te hangen, zodat we het Logitech-toetsenbord los van de hoes konden gebruiken. Als er een versie van de Slim Combo zou bestaan met enkel het toetsenbord, dan hadden we aangeraden om die aan te schaffen.

Conclusie Logitech Slim Combo review

Met een prijs van ruim honderd euro is de Logitech Slim Combo bepaald geen goedkoop accessoire voor je iPad. Wil je de tablet echter gebruiken om lange teksten te verwerken, dan is dit een echte aanrader. Het toetsenbord is de beste die we tot nu toe gebruikt hebben op een iPad, en ook de stevige hoes kan van pas komen als je de iPad iedere dag met je meeneemt. Vind je het design van de iPad belangrijk, dan kun je het toetsenbord altijd nog los gebruiken van de hoes.

Logitech Slim Combo kopen

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geworden over de Slim Combo? Onder andere bij Coolblue en Bol.com kun je het apparaat in huis halen. Let wel op: deze is geschikt voor de iPad 2018 en iPad 2017. Op het moment van schrijven kost de Slim Combo 119 euro. Er is ook nog een andere versie van de Slim Combo, die bedoeld is voor de grotere iPad Pro.

Het test-exemplaar van de Logitech Slim Combo die we in deze review gebruiken is ter beschikking gesteld door Logitech.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu