Zo werd een complete aflevering van Modern Family opgenomen met iPhones
Rutger Otto

De populaire sitcom Modern Family laat zien hoe modern het is. Voor het nieuwe seizoen werd één aflevering volledig met iOS-apparaten opgenomen. De producers bieden een kijkje in de keuken van hoe die aflevering werd gemaakt.

Modern Family

modern familyDe makers legden voor de camera van BuzzFeed uit hoe het maken van deze ‘Apple-aflevering’ in zijn werk gaat. De episode speelt zich alleen maar af op een MacBook-scherm, waar de personages met elkaar spreken door middel van FaceTime en gebruikmaken van diensten als iPhoto en iMessage. In de aflevering zit Claire Dunphy (Julie Bowen) vast op vliegveld in Chicago, maar houdt ze via Apple-apparatuur contact met haar familie.


Volgens één van de producers, Steve Levitan, is dit niet de eerste keer dat iPhones gebruikt worden voor een opname. “Het veranderde niet veel aan de opnamesessie, omdat we altijd al digitaal opnemen.” Daarnaast zegt hij dat er al eens beelden die met een iPhone gemaakt zijn in afleveringen te zien waren, als er een grappig idee was maar er was even geen camera beschikbaar.

“Er was een scène waarin Manny verkleed als mascotte bij een basketbalwedstrijd was. In plaats van een hele wedstrijd in scène zetten, legde ik de wedstrijd van mijn zoon vast op mijn iPhone. Later hebben we Manny opgenomen voor een greenscreen en in de wedstrijd gemonteerd.” Daar heeft waarschijnlijk nooit iemand iets van gemerkt.

Opnames met iPhones

Apple stelde voor de opnames iPhones, iPads en MacBook Pro’s beschikbaar, net als een Mac Pro voor het monteren. Het bedrijf betaalde niet voor product placement of sponsorschap.

Maar hoe werden de opnames precies gedaan? De makers hadden aanvankelijk gedacht dat de acteurs hun eigen beelden zouden opnemen met hun eigen apparaat, maar dat idee ging niet door. In plaats daarvan werden de iPhones vastgehouden door de filmcrew, om ervoor te zorgen dat shots goed en stabiel in beeld kwamen. De acteurs hielden de arm van de cameraman vast om de illusie te creëren dat ze het apparaat zelf vasthielden.

Lees ook artikelen over de iPhone 6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.