‘Zo ziet de Mac mini (2018) eruit inclusief Magic Keyboard met Touch Bar’

Michel van 't Klaphek
29 oktober 2018, 20:23
2 min leestijd
‘Zo ziet de Mac mini (2018) eruit inclusief Magic Keyboard met Touch Bar’

Het lijkt erop dat de Mac mini voor het eerst in jaren weer een update krijgt. Een nieuw concept laat zien hoe Apple de compacte computer nieuw leven inblaast.

Lees verder na de advertentie.

Mac mini 2018 concept: nieuw kleurtje, betere specs

Morgen is het zo ver: dan kondigt Apple naast een nieuwe iPad Pro met Face ID, MacBook Air en iMac waarschijnlijk ook een verbeterde Mac mini uit. De compacte computer heeft al sinds 2014 geen update meer gehad, en lange tijd leek het erop dat dit zo zou blijven.

Nu, een dag voor het evenement, duikt de Mac mini op in een nieuw concept. Deze animatie is gebaseerd op geruchten. Qua ontwerp lijkt er weinig te veranderen ten opzichte van de huidige versie. De Mac mini (2018) krijgt een spacegrijze afwerking met onder meer vier Thunderbolt-poorten, een hdmi-ingang en twee usb-aansluitingen.

Mac-Mini-2018-concept-2

De grootste veranderingen zijn aan de binnenkant te vinden. In tegenstelling tot de vorige mini richt de 2018-versie zich namelijk op professionele gebruikers. Meerdere Apple-kenners, waaronder Mark Gurman en Ming-Chi Kuo, geloven dat de Mac mini (2018) een betere processor, meer werkgeheugen en een grotere opslag krijgt. De compacte computer wordt hiermee een aantrekkelijke optie voor videobewerkers, fotografen en programmeurs.

Lees ook: iPad Pro 2018 verwachtingen: 8 nieuwe functies om naar uit te kijken

‘Ook nieuw Apple-beeldscherm en Magic Keyboard’

De Mac mini wordt standaard zonder scherm geleverd, dus deze moet je er zelf bij kopen. Volgens het concept brengt Apple een nieuw Thunderbolt-display op de markt met smallere schermranden. Hierdoor wordt het schermoppervlak groter, zonder dat het formaat toeneemt.

Ook zien we een nieuw Magic Keyboard met Touch Bar aan de bovenkant. In een patent uit 2017 wordt al over dit toetsenbord gesproken, maar het is onwaarschijnlijk dat Apple ‘m morgen aankondigt. Het programma zit namelijk al behoorlijk vol met andere producten.

Uiteraard doet iPhoned live verslag van het Apple-evenement, dat morgen om 15:00 uur begint. Houd de website in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de gratis app om op de hoogte te blijven!

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's