iPhone 5 goed voor één derde van iPhone-gebruik
Wouter Nijsen

De iPhone 5 is anderhalf jaar na verschijnen nog steeds de grote ‘leider’ van alle iPhones. Het toestel vertegenwoordigt maar liefst één derde van alle iPhones die wereldwijd in gebruik worden genomen. Ergens is dat opvallend, omdat de iPhone 5 sinds september 2013 uit de officiële verkoop is gehaald. In de Apple Store zul je hem daarom niet meer vinden.

iPhone 5 verkopenDe cijfers zijn bekendgemaakt door onderzoeksbureau Fiksu en Mixpanel. De iPhone 5, het voorlaatste model van de iPhone, wordt op de voet gevolgd door de iPhone 4S. Een kwart van de iPhone-gebruikers loopt rond met de geüpdatete versie van de iPhone 4. Daarna volgt de iPhone 5S, die pasgeleden de iPhone 4 voorbij is gestreefd.

Momenteel heeft tien procent van alle iPhone-gebruikers het allerlaatste model van het bekende telefoonmerk in handen. Dat bereikte de telefoon al drie maanden na de lancering. Het is aannemelijk dat dat percentage de laatste drie maanden nog verder is toegenomen; de 5S is immers erg populair.

De iPhone 5 verkopen zijn weliswaar indrukwekkend, maar desondanks haalde Apple het populaire toestel in september uit de verkoop. Er zijn er echter nog genoeg te koop: daarom schreven we in januari een aantal belangrijke redenen op waarom een iPhone 5 kopen alsnog een goed idee is.

De beste iPhone 5S aanbiedingen

Bekijk de pagina’s iPhone 5S kopen of iPhone 5S los kopen voor meer aanbiedingen en prijzen!

[ad-block id=19 style=narrow]

Het laatste iPhone 5 nieuws


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.