‘iPhone SE 2 heeft beter mobiel bereik door nieuwe antennes’

Wouter Nijsen
22 oktober 2019, 9:21
2 min leestijd
‘iPhone SE 2 heeft beter mobiel bereik door nieuwe antennes’

Langzaam verschijnt steeds meer informatie over de iPhone SE 2, de vermeende compacte Apple-smartphone die volgend jaar moet verschijnen. Volgens een nieuw gerucht krijgt de SE 2 nieuwe antennes, die een beter mobiel bereik mogelijk maken.

Verbeterd mobiel bereik

Het nieuws is afkomstig van de bekende en doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo (via MacRumors). Hij meldt dat de iPhone SE 2 gebruikmaakt van de zogeheten LCD-antennetechniek (Liquid Crystal Polymer), die ervoor moet zorgen dat het toestel een beter mobiel bereik heeft.

iPhone 8 schermreparatie

Volgens Kuo worden de antennecomponenten begin 2020 aan Apple geleverd, wat op tijd zou zijn voor het bedrijf uit Cupertino om de SE 2 aan het einde van het eerste kwartaal uit te brengen. Dat zou betekenen dat de aankondiging en release van de SE 2 ergens in maart kan plaatsvinden.

Wat we weten over de iPhone SE 2

De afgelopen weken is meer gelekt over de iPhone SE 2. Zo zou het toestel qua design vrijwel identiek zijn aan de iPhone 8. Dit betekent dat het scherm 4,7 inch meet, wat iets groter is dan het 4 inch-display van de originele iPhone SE. Naar verluidt is de SE 2 ook voorzien van de A13-chip, die we kennen van de iPhone 11 en 11 Pro Max. Verder wordt gesproken over 3GB aan werkgeheugen, 64/128GB aan opslagruimte en Haptic Touch in plaats van 3D Touch.

Lees ook: ‘iPhone SE 2 gaat 399 dollar kosten voor model met 64GB geheugen’

Apple zou de iPhone SE 2 voor 399 dollar op de markt willen brengen, maar de prijs in euro’s is nog onduidelijk. Het is in ieder geval een flink verschil met de drie iPhones die dit jaar verschenen, de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Die toestellen gaan voor respectievelijk 809, 1159 en 1259 euro over de toonbank.

Meer weten? In ons overzicht met iPhone SE 2-verwachtingen zetten we andere features en vermeende specificaties op een rijtje.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen