iPhone SE 2 in 2020: 7 verwachtingen voor Apples nieuwe budget-iPhone
Lars Paymans

Begin 2020 lijkt het toch echt te gaan gebeuren: de iPhone SE krijgt een opvolger. Dit weten we nu al over het nieuwe instapmodel van Apple: de iPhone SE 2.

iPhone SE 2020 verwachtingen

Al jaren wachten we erop: een nieuwe iPhone SE. Het budgettoestel was jarenlang een populaire keus, maar is inmiddels uit de winkels van Apple verdwenen. Toch gloort er hoop: na jaren van geruchten zou het bedrijf begin 2020 met de iPhone SE 2 komen. Dit weten we er nu al over.

iPhone onderwater bedienen

1. iPhone 8 design met een 4,7 inch-scherm

De iPhone SE 2 lijkt niet meer op de iPhone 5S. Apple zou het ontwerp van de iPhone 8 gaan gebruiken voor dit nieuwe instapmodel. Dat betekent dat het toestel een 4,7 inch-lcd-scherm krijgt en schermranden aan de boven- en onderkant. Verwacht dus geen voorkantvullend display zoals bij de iPhone 11 of iPhone XR. Apple wil duidelijk de kosten laag houden voor deze editie van de iPhone.

2. Glazen achterkant voor draadloos opladen

Omdat de SE 2 zoveel op de iPhone 8 lijkt, betekent dat ook dat het toestel een glazen achterkant krijgt. Goed nieuws, want dat betekent dat je de telefoon draadloos kunt opladen. Alle iPhones die dit ondersteunen kun je op een Qi-lader leggen om zo de accu zonder kabeltje bij te vullen. Uiteraard zal er ook weer een fysieke oplaadpoort aanwezig zijn in de vorm van een Lightning-aansluiting.

3. Geen koptelefoonaansluiting

Een nadeel van het iPhone 8-design is dat de iPhone SE 2 in tegenstelling tot de eerste geen traditionele koptelefoonaansluiting meer zal hebben. Sinds de iPhone 6S heeft Apple deze poort geschrapt en zul je een Lightning-adapter of draadloze koptelefoons (zoals AirPods) moeten gebruiken om muziek te luisteren met deze iPhone. Dat zal met de SE 2 niet anders zijn.

iOS accubeperking

4. A13-chip

Volgens de meest recente geruchten draait de nieuwe iPhone SE op de A13-chip van Apple en dat is best bijzonder. Dit is namelijk de nieuwste processor van het bedrijf die ook in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro zit. Mocht dit gerucht kloppen, dan betekent dit dat de SE 2 uitstekende prestaties heeft en nog jaren vooruit kan met de nieuwste apps en games. De chip is bovendien een stuk energiezuiniger, wat de accuduur ongetwijfeld ten goede komt.

5. Touch ID in plaats van Face ID

Omdat het toestel het ontwerp heeft van de iPhone 8 betekent dit ook dat de Face ID-camera niet aanwezig zal zijn in de iPhone SE 2. In plaats daarvan gebruik je gewoon weer het topje van je vinger en de homeknop met Touch ID om de iPhone te ontgrendelen, betalingen te doen met Apple Pay of in te loggen in apps.

6. Gericht op iPhone 6-eigenaren met lagere prijs

Met alle geruchten die we hierboven besproken hebben, is het duidelijk dat Apple de kosten laag wil houden voor de iPhone SE 2. Dat is natuurlijk niet gek: anders zou het toestel teveel in hetzelfde vaarwater als de iPhone 11 komen, wat op zijn beurt een goedkopere variant van de iPhone 11 Pro is.

De iPhone SE 2 richt zich daarmee duidelijk op de doelgroep die nu een iPhone 6 of ouder heeft en op zoek is naar een betaalbare manier om een nieuwe iPhone in huis te halen. Een prijs is helaas nog niet bekend.

7. Release aan het begin van 2020

De meest recente geruchten zijn het er over eens dat Apple de iPhone SE 2 aan het begin van 2020 uitbrengt. Meestal organiseert het bedrijf zijn eerste keynote van het jaar in maart, dus gokken we dat we daar het toestel te zien krijgen.

Houd tot die tijd iPhoned in de gaten, want in de aanloop naar de release gaan we er ongetwijfeld nog veel meer over horen. Download onze iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

IP

BigSpark B.V.

9 (151 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.