De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iPhone-bezitter ontgrendelt toestel 80 keer per dag

Rutger Otto
19 april 2016, 12:51
2 min leestijd
iPhone-bezitter ontgrendelt toestel 80 keer per dag

Apple heeft een interessante statistiek gedeeld. Bezitters van een iPhone ontgrendelen het toestel gemiddeld 80 keer per dag.

Lees verder na de advertentie.

iPhone ontgrendelen

Dat liet Apple tijdens een perspresentatie weten, schrijft columnist en analist Ben Bajarin op zijn website Techpinions. Tijdens de briefing ging het over de manieren waarop de iPhone-beveiliging gebruikers probeert te beschermen tegen mogelijke indringers – wie dan ook.

Volgens Apple ontgrendelt een iPhone-gebruiker zijn telefoon zo’n 80 keer per dag. Van alle bezitters met toegang tot Touch ID, gebruikt 89 procent de vingerafdrukscanner ook daadwerkelijk. Daarmee besparen ze tijd die ze anders in het invoeren van een pincode moeten steken, maar het is ook extra veilig.

mobiel betalen

Veel sneller dan pin

Als je uitgaat van 12 uur op een dag, komt 80 keer ontgrendelen overeen met zeven keer per uur of minder dan elke tien minuten. Als je het zo bekijkt, bespaart een gebruiker enkele minuten per dag met het ontgrendelen van zijn telefoon via Touch ID, in plaats van het invoeren van een pincode, schrijft MacRumors.

De beveiliging van het ontgrendelscherm is geen kleine feature, stelt Bajarin, zeker niet als je het elke dag bijna honderd keer per dag gebruikt. “Apple doet iets heel belangrijks”, stelt hij. “Ze leveren de beste beveiliging in de industrie en doen dat door de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Voordat Touch ID er was, gebruikten veel organisaties pincodes van acht nummers of langer. Stel je voor dat je dat elke keer zou moeten invoeren als je je smartphone pakte.”

Touch ID

Touch ID is sinds 2013 in iOS-apparaten te vinden. Sinds de iPhone 5S stopt Apple de functie in elk toestel. Ook de iPad Air 2 en iPad mini 3 kregen een vingerafdrukscanner. Touch Id kan niet alleen gebruikt worden voor het ontgrendelen van de telefoon, maar is ook bruikbaar om bijvoorbeeld af te rekenen in de App Store of als wachtwoord-vervanger in apps van derden.

Lees het laatste Apple-nieuws

Bron: Techpinions
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen